omashen pqsak

Ядивен и безопасен дори за най-малките – какво повече би искал един родител:) Необходимите продукти за него неизменно присъстват във всеки дом.

 

home sand4

 

Навън всичко е замръзнало, а на вас ви се строят пясъчни замъци? Ето една много лесна рецепта с продукти, които се намират във всеки дом:

ЯДИВЕН ПЯСЪК

  • 2 чаени чаши брашно
  • 1/4 чаша олио (или с каквато течна мазнина разполагате)
  • боя за сладкиши, ако искате да е цветен (или куркума за жълто; червен пипер или сок от червено цвекло за червено; какао за кафяво; сушен магданоз или целина, или друга зелена подправка за зелено)

home sand5

Разбъркайте брашното с оцветителя (освен ако не е течен, тогава го добавете след като сте смесили брашното с мазнината). Докато разбърквате сместа добавете на струйка мазнината, така че да стане на трохи. Може да го направите и в миксер, и с пръсти. Ако боите ви не са на маслена основа, тогава и оцветяването ще стане неравно, но нека това не ви притеснява. Още при първото ползване различните цветове „пясък“ ще се смесят в една обща шарена маса.

home sand6

Съхранявайте ядивния пясък в удобна кутия на по-хладно място, за да не придобие мазнината неприятен мирис. Нашият издържа над шест месеца и накрая просто свърши, разпиляван малко по малко. Консистенцията му не е мазна и е много удобна за безброй сензорни занимания: за формички, за рисуване с пръсти, за отпечатване, за копаене и дори за опитване на вкус:)

Весели игри в домашния пясъчник от мен:

Мамина Бубина Писина

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *