cifri pechati

Печатите се оказаха хит вкъщи. Използвам такива с безвредна боя, защото доста цапат, но след това мастилото се измива лесно.

Упражняваме съотнасянето на цифра към количество. Децата придобиват знания и умения с повторение. Но повторението трябва да е атрактивно за тях, за да им е интересно и да искат да го извършват. Ученето на цифрите с печати е още един от нашите домашни начини да затвърдим знанията.

cifri pechati 1

Трябват ни:

  • печати (ние използваме готови, но можете да си направите и сами, например от коркова тапа или картоф. Можете да отпечатвате и с пръстчета, забавно е!)
  • чисти листове хартия
  • пастел или маркер

Изписвам цифрата и правя съответното количество кръгчета, където ще са печатите. Дъщеря ми още не е навършила три и се увлича в подпечатването, затова са кръгчетата. При по-големи деца може и без кръгчетата.

cifri pechati 2

Условието е само едно: не се поставят повече печати, отколкото кръгчета има на листа. В противен случай спираме играта и я оставям да отпечатва по празен лист, докато се насити на действието. Помагам й, като броя заедно с нея, а в началото придържах ръката й, за да схване по-лесно идеята. След това, ако отказва предложената от моя страна помощ, не настоявам.

cifri pechati 3

Ето и вариантите без съответстващ на цифрата брой кръгчета. Позволявам разнообразие при избора на печати:)

cifri pechati 4

Препоръчвам горещо ученето на цифрите с отпечатване. Ако нямате мастилничка за печати, можете да натриете мокра домакинска гъба (или парче от нея) с водните боички на детето си. Друг вариант е да я залеете със сок от червено цвекло (съвсем безвреден начин за отпечатване). Така че, дори да нямате печати вкъщи, пак можете да отпечатвате!

Проверено от мен:

Мамина Бубина Писина

ДОМАШНИ ИГРАЧКИ: ПЕЧАТИ ОТ ХАРТИЕНИ РОЛКИ