оцветяваме предмети

Тригодишните, или хлапетата които скоро ще станат на три, срещат трудности с оцветяването. Не е лесно да не излизаш от очертанията, когато си толкова малък.

Моята дъщеря не проявява особен интерес към оцветяването на картинки – най-много да „нарисува“ нещо свое отгоре. По Коледа случайно открих, че ако й дам триизмерна фигурка, тя ще я оцвети перфектно и ще поиска още.

оцветяваме предмети

В този случай фигурките бяха от картон, оцветявахме ги със златна боя. Тя почти не се изцапа, а аз не можех да повярвам.

оцветяваме предмети

Тогава започнах да й давам да оцветява шишарките, които непрекъснато носи вкъщи. Може да използвате акрилна или темперна боя, разредена с няколко капки вода и плоска четка. При шишарките цапането е малко повече.

оцветяваме предмети

Предлагам само един цвят боя, който тя предварително си е избрала и три шишарки. Забелязала съм, че горе-долу след третата интереса й към оцветяването започва да се губи.

оцветяваме предмети

Оцветяваме и сухи клонки, които след това могат да са използват за дръжки за вятърни ленти или капани за щастие. Отново три-четири броя е максимумът, но сигурно има и по-целенасочени хлапета. Вие сами ще намерите колко са достатъчни за вашето дете.

оцветяваме предмети

Оказва се, че две-тригодишните предпочитат да оцветяват предмети, вместо рисунки. Може би защото няма линии, които не бива да се преминават.

Вкъщи оцветяваме камъчета, шишарки и клонки, защото край нас ги има в изобилие. Чудесен заместител са на гипсовите отливки, които може да се счупят при изтърване. Тези весели декорации в нашия дом карат детето ми да се гордее, че ги е сътворило.

Шарени предмети и настроение от мен:

Мамина Бубина Писина

РИБОЛОВ С ФОРМИЧКИ ЗА СЛАДКИ