балетна туту пола

бухнала балетна пола от тюл в тюлена торбичка

цена: 20 лева

възраст: 2-5 години

Мечтали ли сте да сте балерина? Майките питам, не бащите. Мечтали ли сте да имате пачка и да танцувате на пръсти, грациозна като лебед?

Е, почти сигурно е, че всяко момиченце си го мечтае. Не само сърцето на детето ви ще се разтопи от радост при вида на тази балетна туту поличка. Няма как да не разнежите с нея и майките и татковците на бебенцата-момиченца. Нямате нужда от машина, за да я сътворите, нито от шивашки умения. Даже сръчността не е фактор, само желанието и един-два свободни часа.

Тук ще обясня как да я направите сами. Ако не смятате, че ще се справите или нямате никакво време, то тогава можете и да я поръчате с лично съобщение през Facebook страницата на Мое умно бебе:

https://www.facebook.com/umnobebe/

балетна туту пола

За една туту поличка ви трябват:

  • 1 метър булченски тюл (с 3 метра ширина на плата)
  • ластик или панделка, или и двете

Булченският тюл е най-мекият. Той няма да „боде“ крачетата на детето. Ако изберете по-едрия, той няма да е толкова приятен на допир.

Аз зашивам в средата на панделката малко ластик, защото така няма опасност да стегна прекомерно коремчето. Ако ластикът и панделката са по-тесни, спокойно могат и да се вържат на възелче един към друг, а не да се шият. Може да направите колана само от ластик, но поличката скоро може да отеснее на детето.

балетна туту пола

Нарежете почти цялото парче плат на ленти с големина 50 на 4-5 сантиметра. Оставете парче около метър на 40 см за торбичка, в която да съхранявате поличката.

балетна туту пола

Прегънете лентата на две по средата, пъхнете я под коланчето от ластик или панделка.

балетна туту пола

Двата края на лентата минават над коланчето и се подпъхват под сгънатата среда.

балетна туту пола

Затягате и повтаряте процедурата с всички нарязани ленти.

балетна туту пола

Големината на тази балетна поличка е подходяща и за бебета, и за дечица докъм 4-5 годинки, става „дълга“ или стърчи 25 см. Може да направите и по-дълга, като изрежете по-дълги ленти. За по-големи деца ще ви трябват повече ленти и повече плат.

балетна туту пола

За бебенца лентите са по-събрани.

балетна туту пола

Когато момиченцето ви порасне, разреждате разстоянието между лентите и готово.

балетна туту пола

Важно: перете туту поличката внимателно и само на ръка, без да търкате и изстисквате, иначе рискувате лентите да се заплетат една в друга.

балетна туту пола

Ако уменията ви позволяват, направете торбичка за балетната пола. По-лесно и по-красиво се съхранява!

Използвайте с удоволствие!

Вдъхновение и много танци от мен:

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

танци вкъщи, пред телевизора