сензорна торбичка

Най-лесната за набавяне! Трябва ви само неголяма торбичка от мек и тънък плат. Връзките съвсем не са задължителни, по-важно е забавлението, което детето ви ще извлече, докато опипва скрития предмет в торбичката и опитва да го разпознае.

сензорна торбичка

Избирайте дребни, но характерни предмети. Също и различни на допир – меки, твърди, гладки, бодливи, обли и ръбести… Слагайте само по един предмет, поне в началото.

сензорна торбичка

Със сензорна торбичка не се налага да помолите детето да затвори очи, за да разпознае предмет само чрез допир.

сензорна торбичка

Моето момиченце първо опипва предмета през плата, а ако е необходимо, пъха ръчичка през отвора, но без да поглежда в торбичката.

сензорна торбичка

В един момент започнах да добавям нашите пластмасови букви и бях приятно изненадана, че ги разпознава.

сензорна торбичка

С тази сензорна торбичка може да се упражнява и броенето – просто слагам вътре малки дървени кубчета. Може да използвате всичко, за което се сетите, дори монети. Това броене определено е по-забавно на дъщеря ми от традиционното.

сензорна торбичка

Децата обожават игрите на криеница. Тази сензорна торбичка, като още една малка игра на криеница дълго няма да престане да бъде забавна. Дори на мен ми е любопитно какво се крие в вътре, когато дойде моментът да се разменим с дъщеря ми и тя да крие, а аз да разпознавам.

Опитайте! Вълнуващи сензорни игри на криеница от мен:

Мамина Бубина Писина

КАКВО Е РАННО ДЕТСКО РАЗВИТИЕ? НАКРАТКО