парашут за игра

Парашутът е последната ни любима игра. С него могат да се правят много неща, но вкъщи сме трима, затова най-вече с него балансираме и подхвърляме лека топка или балон, или просто го вдигаме и сваляме, докато го държим опънат. Също така пеем песнички и го развяваме в ритъм, крием се под него, тичаме в кръг…

Нашият парашут за игри е изработен от полиестерна завеса за баня с размери 200/180 см.

парашут за игра

Първо изрязах двата дебели и тежки края на завесата. От единия, в който няма тежести, направих част от дръжките на парашута.

парашут за игра

Скроих завесата на квадрат с размери 180/180 см, като изрязах излишния плат. От него направих още две ленти за дръжки на парашута.

парашут за игра

Сгънах плата на 4 и след това още на 2, така че с лекота да изрежа от него кръг. От изрезките направих торбичка за парашута.

парашут за игра

Изрязах и малко кръгче в центъра на големия кръг. На негово място заших мрежест тюл, за да излиза по-лесно въздуха, докато играем.

парашут за игра

После подгънах краищата на парашута и приших трите ленти, които служат за дръжки. Между лентите остава малко разстояние, защото те са с дължина на диаметъра на парашута.

парашут за игра

Лентите са разделени със зигзагообразни тегели на много дръжки, които опасват външната част на парашута. Така е по-лесно да бъде хванат и размахван нагоре – надолу:)

парашут за игра

Ето го готовия парашут. С лекота забавлява 6, дори 8 деца или възрастни. Да, аз също доста се забавлявам с него.

Дори да сте само двама, можете да го ползвате като мантия или одеяло за пикник.

парашут за игра

Ако не можете да си измайсторите такъв парашут, още не се отказвайте от парашутените игри. Първият вариант е да намерите стар чадър (колкото по-голям, по-добре) и да вземете плата му. Той е готов парашут. Вторият е да използвате чаршаф или дори одеялце. Да, не са кръгли, но носят същата радост. С дъщеря ми дълго играхме с чаршаф, преди да ушия най-сетне този парашут за игри.

Очаквайте скоро предложенията ни за игри с парашут! Изпитани и препоръчани от мен:

Мамина Бубина Писина

БАЛЕТНА ТУТУ ПОЛА БЕЗ ШИЕНЕ