апликации с яйчени черупки

По Великден в началото търся всякакви занимания за деца с яйца, а след празниците не ми се поглеждат яйца и козунаци, но все-пак, още една малка идейка:) С оцветените черупки от яйцата може да направим апликация. Не е задължително да изобразяваме цветя или да ползваме и тревички. Може да нарисуваме с молив или тъмен фулмастер очертанията на стъбълца, или камиони, къщи, дори хора. После слагаме лепило, по-добре течно, от тубичка.

апликации с яйчени черупки

НЕОБХОДИМИ СА:

  • натрошени черупки от вече обелени великденски яйца
  • лепило в тубичка
  • лист хартия
  • тревички или фулмастер
апликации с яйчени черупки

За първата апликация нарисувах с лепило върху листа подобия на цветя – те бяха основата. Използвам лепило тип „ученическо“, което се мие с вода и съхне нито твърде бързо, нито много бавно.

апликации с яйчени черупки
апликации с яйчени черупки

Тригодишната ми (тогава) дъщеря толкова хареса идеята, че веднага след като завършихме първата апликация, направи самостоятелно още една. Споделям възрастта й, защото има майки, които се ориентират по това дали да предложат дадено занимание на своите хлапета, но всъщност всичко зависи от това какво обича детето.

апликации с яйчени черупки

ЗАНИМАНИЕТО Е ПОДЧЕРТАНО СЕНЗОРНО:)

Личеше, че дъщеря ми най-много е запленена от лепилото и възможността да го изстисква върху листа, а после да го размазва с пръстчета. Със сигурност беше не само творческо, но и сензорно занимание:)

апликации с яйчени черупки

Ето и завършената втора апликация от яйчени черупки. Тук изобщо не съм се намесвала:)

апликации с яйчени черупки

Ако са ви останали още великденски яйца – опитайте! Препоръчвам ви след това да не пазите апликациите, за да не изкушавате разни домашни вредители. Разбира се, никога не изхвърляйте рисунки пред детето си!

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

играчки от кори за яйца