пъзели цифри

Опитът ми с ученето на цифрите заедно с дъщеря ми показва, че лесно могат да бъдат забравени, ако знанията не се опресняват. Понеже напоследък Елора е запалена по пъзелите, реших да съчетая полезното с приятното. Направих пъзели с цифри, инспирирани от метода на Мария Монтесори.

пъзел със цифри

Използвах:

  • квадрати плътен картон 15/15 см
  • акрилна боя

Според мен за децата над 3 години няма чак такова значение какъв цвят е картона. Аз имах черен, останал ни още от Вси Светии.

пъзел със цифри

На всеки квадрат написах по една цифра (6 и 9 са еднакви, само посоката е различна, затова направих един пъзел за двете). Когато боята изсъхна, ги разрязах по диагонал. Написах с молив на гърба на всяко парче от коя цифра е пъзела за мое удобство.

Планирам след известно време да ги разрежа още веднъж по диагонал, така че да станат 4 парчета.

Пъзел със цифри

Първо предлагах по 2 триъгълничета от една и съща цифра и молех дъщеря ми да ги напасне. Сега давам по 4 най-много. Планирам постепенно да увеличавам бройката.

пъзел със цифри

Това е забавен начин детето ми да обърне внимание на изписването на цифрата, съобразен с моментните му интереси. Подходящ е за всички деца, които учат цифрите, а направата на самите пъзели отнема не повече от 30 минути и не струва почти нищо.

Ако и вашето детенце се увлича от пъзели, защо не му предложите пъзел със цифри?

Мамина Бубина Писина

П.П. Специален поздрав за Ирена Петкова. Тя си знае защо:)

МОЛИВНИК, С КОЙТО БРОИМ