водна възглавница

Бързам да споделя най-новото ни градинско занимание – гигантската водна възглавница. Тя представлява дебел найлонов плик, пълен с вода и носи страхотно удоволствие на децата и вече порасналите деца. Ако имате градина с течаща вода (ще я напълните по-лесно), горещо препоръчвам да я опитате!

Необходими са ви:

  • дебел найлон (такъв, който не се разтяга лесно)

  • ютия

  • хартия за печене

  • гафер

водна възглавница

За водната възглавница изберете наистина дебел найлон. Ние не бяхме планирали да я правим, затова ползвахме каквото си имахме – дебел покривен найлон, но той не е подходящ за целта. Много бързо подскачащите крачета на дъщеря ми го разтеглиха и изтънелите места се пробиха.

Сгънете найлона на две според големината, която предпочитате. Прегънете на две лист хартия за печене и я сложете над и под края на двете парчета найлон. С гореща ютия съединете и четерите края (подобно на найлонов плик), като оставите малка дупка, откъдето да напълните възглавницата с вода. Направете температурните шевове широки 4-5 пръста.

водна възглавница

Понеже нашият найлон не беше особено плътен, а тревата беше остра и суха, аз подложих друг найлон под възглавницата. След това я напълних, а незалепената дупчица прегънах и залепих здраво с гафер. Ето го крайният резултат и доволният му ползвател:

 

водна възглавница

водна възглавница

Следващият път ще подсигуря плътен найлон и ще добавя снимки от втория опит. Не се въздържах да изчакам, толкова много се забавлявахме с тази водна възглавница! Опитайте – няма да ви струва почти нищо, а носи много удоволствие!

Весели градински игри от мен:

Мамина Бубина Писина

САПУНЕНИ БАЛОНИ НА ЗМИОРКИ