sea quiet book

6 листа, 12 странички

размер на лист 21/21 см

цена 120 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

Ето я тихата книжка за сладката руса Сара, която тъкмо навърши годинка. Майката на Сара, която е живяла на лодка, измисли за нея цял морски сценарий, а аз го адаптирах за тиха книжка.

Както виждате, в книжката живее русалка – руса като Сара и със сребърна опашка като на истинска риба. Пъзелът с име напоследък стана задължителна част от книжките за мъници. Слънцето е още по-задължително, нали сме на морско пътешествие.

морска тиха книжка

Лодка-оригами от плат се крие в джобче на втората страница. На третата морето е нежно като тюл. Вдигаме котва, а платното на лодката се разпъва и улавя вятъра.

морска тиха книжка

Русалката се гмурка сред рибките, които пък си имат свой лабиринт. Пухкав облак лети горе в небето.

Мидите крият съкровища – едра перла или полускъпоценни камъчета, броят им зависи от цифрите.

морска тиха книжка

Ето го открито море. Сред вълните се крият раче, морска звезда, корали и охлювче, плуват рибки, медузи, октоподи. Нашата оригами-лодка смело прекосява вълните.

морска тиха книжка

Във всяко море има необитаем остров. Сред пясъка му са скрити мидички и други забавни неща за откриване. Палмите имат кокосови орехи и ще научат Сара как да плете плитки.

Тук русалката разпъва хамак и се люшка на него.

морска тиха книжка

От брега морето изглежда дантелено заради бялата пяна. В него плува син кит и ажурна розова медуза, чиито пипалца са от дървени мъниста.

морска тиха книжка

На последната страница морето е огледално, а луната залязва и изгрява от джоба-хоризонт. Тя и звездите светят на тъмно.

морска тиха книжка

Лодката-оригами е максимално логична и сгъването е опростено, за да може Сара бързо да се научи сама да я сгъва. Всяка моя тиха книжка се прибира в торбичка.

морска тиха книжка

Беше ми много забавно да направя тази книжка! Пожелавам малката Сара и нейната обичаща морето майка също да се забавляват със нея!

Ако книжката ви е харесала и искате да я притежавате, моля, свържете се с мен чрез лично съобщение на страницата във Facebook!

Морски бриз и слънчеви плажове от мен:

Евел Инара