пъзел бутилки

Още едно доказателство, че играчки не се намират само в магазините за играчки. Това развиващо ума занимание няма да ви струва нищо, освен малко далновидност – събирайте различни пластмасови бутилки с капачки. На мен ми отне няколко месеца, но аз не съм молила приятели за помощ. Сигурна съм, че при добро желание такива бутилки могат да бъдат събрани и за няколко дни.

пъзел бутилки

Много е важно да почистите добре бутилките от бившето им съдържание, преди да ги предложите за игра. Не давайте на детето опаковки, които са съдържали нещо опасно за здравето: например белина. Има достатъчно други, безопасни опаковки.

На тригодишната ми дъщеря много й хареса идеята за този пъзел и интереса й стигна, за да намери капачките на всички бутилки. Естествено, първия път стоях до нея и обяснявах каква е целта. Споделям възрастта й за ориентир на тези, които се чудят дали на детето им ще допадне подобно занимание. Мисля, че и на по-малко дете играта ще се хареса.

пъзел бутилки

Понякога някоя капачка е подходяща за повече от една бутилка и детето трябва да прецени по външния вид дали капачката пасва. С всяка игра времето за събиране на пъзела се скъсява, затова продължавам да събирам шишенца и бурканчета. Играта се възприема чудесно и като част от готвенето, така любимо за малки момиченца и/или бъдещи кулинари.

Опитайте! Пъзелът е добър начин да ползваме повторно пластмасовите опаковки!

Хитри игри от мен:

Мамина Бубина Писина

 

СПЕШЕН СИРОП ОТ БЪЗ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА