гъсеница от хартиени ролки

Тази гъсеница от хартиени ролки се оказа страхотно попадение. Дъщеря ми напоследъх се вълнува от пеперуди и трансформацията на гъсениците, затова беше много радостна да чуе, че може да си измайсторим гъсеница вкъщи. По принцип вкъщи не изхвърлям и хартиените ролки, затова нямахме проблеми с материалите:

  • 2-3 ролки от тоалетна хартия или 1-2 от кухненска
  • боички
  • лепило
  • телбод

гъсеница от хартиени ролки

Аз нарязах ролките на колелца с дебелина 3-4 сантиметра. Ако детето ви прояви желание, по-добре да го направи то. След това Елора оцвети кръгчетата отвътре и отвън.

гъсеница от хартиени ролки

По принцип би трябвало гъсеницата да е в зелено и жълто, но любимият цвят на дъщеря ми е черният, ето защо нашата гъсеница е мнооого черна:)

гъсеница от хартиени ролки

Моят телбод е малък и не изисква силен натиск. Това позволи Елора да помогне криво-ляво със захващането на кръгчетата едно към друго. Между другото, телбодът е едно от полезните пособия за активни майки – ако си нямате, вземете си един. Често ще го ползвате.

гъсеница от хартиени ролки

Усуках малко хартия за пипалца и отново ги закрепих с телбод. Очите на гъсеницата са залепени, а преди това са нарисувани върху бяла хартия. Устата е изрязана от цветна хартия.

гъсеница от хартиени ролки

Дъщеря ми гордо подреди гъсеницата от хартиени ролки до рисунките си и разни други свои творения. Играе си с нея, сякаш е играчка, купена от магазина. Освен това проектът е изпълним за по-малки деца.

Ако ви се намират хартиени ролки и детето ви харесва гъсеници – измайсторете набързо една:)

Мамина Бубина Писина