тиха книжка за пеперуди

3 листа, 6 странички

размер на лист 21/21 см

цена 80 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

Тази тиха книжка е вдъхновена от метаморфозата на пеперудите. Направих я специално за чаровната дъщеря на моя приятелка, която навършваше пет годинки, а аз нямах никаква идея какво да й подаря. Надявах се, че няма момиченце, което да не харесва пеперуди. Знам, че повечето момиченца харесват къщи и игри на къщи, затова направих тиха книжка – къщичка на пеперуда.

Главен герой е малката зелена гъсеничка, която се излюпва от едно пеперудено яйце, закрепено за зелено листенце.

тиха книжка за пеперуди

Прозорчето на къщичката е скрито зад листото. То си има воалено перденце, а зад пердето виси легълцето на бъдещата пеперуда, с възглавничка и завивка. Щом влезе в леглото и връзките бъдат завързани, тя става на какавида. Гъсеницата може да похапне сладко листенца и да се провира през тях.

тиха книжка за пеперуди

Макар пеперудите да се хранят само с един вид листа, ние й предоставяме избор – зелката, в която може и да се скрие, ряпа и морков.

Цветът на крилете също подлежи на промяна – в джобчето-гардероб има три различни вида крилца.

тиха книжка за пеперуди

На последната страничка е полянката и цветята, от които пеперудата ще пие вода и нектар. Тях малкото момиченце може да сплита на плитки с различна степен на сложност.

тиха книжка за пеперуди

Къщичката на пеперудата се прибира в памучна торбичка, за да бъде съхранявана по-лесно. Разгледайте и видеото с книжката. Ако искате да имате тази книжка или само гъсеничката с един брой крилца, моля, свържете се с мен чрез лично съобщение на Facebook страницата на Мое умно бебе!

Весели и полезни игри от мен:

Евел Инара

Ето я книжката за пеперудите, ушита за момиченце с почти същото име – Сияна:

тиха книжка за пеперудите
тиха книжка за пеперудите
тиха книжка за пеперудите
тиха книжка за пеперудите