3d kartichka

Вчера дъщеричката на моя приятелка навърши годинка, затова й направихме картичка. Насочих се към 3D картичките, или обемните картички, нали децата се радват на картинки!? Мислех да е рисунка на животно – малките деца обожават животни. С дъщеря ми се чудехме какво точно да е животното, тя предложи и веднага нарисува розово охлювче – така вместо принтирана и оцветена картинка, за център на картичката остана нашето по бебешки нарисувано охлювче.

Според мен подобна картичка би зарадвала и приятели, и баби и дядовци. Обемните картички са толкова по-забавни и изобщо не са сложни за изпълнение. Разбира се, ще се наложи да помагате доста, но пък резултатът си заслужава:

3d kartichka

Първо направете рисунката. Или рисунките, защото в нашия случай се оказаха две. После ги изрежете и направете още една рисунка, огледална на първата.

Обърнете внимание на мащаба на рисунката, ако не искате тя да стърчи извън картичката.

3d kartichka

Вземете лист от рисувателно блокче или хартия за принтер. Сгънете го на две и изрежете както е показано на снимката.

(Ако ще слагате само една рисунка, направете два разреза, а не четири.)

3d kartichka

Прегънете разрезите навътре. Изрежете още две правоъгълни лентички (с дължина около 10 см) и също ги прегънете на две.

3d kartichka

Залепете лентичките върху разрезите на листа. Лесна работа, дори за деца.

3d kartichka

После залепете една към друга двете идентични картинки, от двете страни на всяка прегъната лента.

3d kartichka

После изберете втори лист със същата големина като първия или мъничко по-голям. Прегънете го. Той е лицето на картичката. Може да е от цветен картон, може да е рисунка. Залепете го здраво към готовата част.

Важно е ъглите да са залепени добре!

3d kartichka

Ето как изглеждаше лицето на нашата – създадена с отпечатване на пръстчета. След това остава само да надпишете картичката и да я подарите.

3d kartichka

Обемните картички няма да ви отнемат много повече време от другите, за да ги направите, но определено са по-забавни. Опитайте! Аз със сигурност ще заложа на такива за бъдещите рождени дни!

Сбъднати пожелания от мен:

Мамина Бубина Писина