lego animals

Купихме първият конструктор Lego на дъщеря ми с голямо желание още за втората й Коледа – разбира се, подходящият размер за дете под две години. Мина доста време обаче, преди тя наистина да започне да строи нещо с него. Преди това си играеше с цветните тухлички, само че й беше трудно да ги разделя една от друга. Макар да беше умела с пръстчетата, нямаше достатъчно сили да ги раздели.

С наближаването на третата й година внезапно конструкторът й стана особено любима играчка. Започна да строи кули – колкото по-високи, толкова по-горда беше. Вече не ползвахме конструктора само за броене и на мен ми хрумна да й покажа малко простичко конструиране. На животни – все-пак, животните са слабост за децата на тази възраст. Намерих няколко схеми в нета, но се наложи доста да ги променя – бяха нарисувани, а не снимки на реални конструкции и когато започнахме да ги правим, се оказаха недомислени.

Първо сортирахме тухличките по вид, за да ни е по-удобно да строим. Тук дори деца на годинка могат да помогнат:

lego animals

След това едно по едно направихме тези осем птици и животни. Първият път Елора опита да повтори готовите, които съм направила аз, а за следващите пъти принтирах снимки.

Нашият конструктор не е огромен, затова и сме правили компромиси с цветовете на животните. Ако притежавате Lego Duplo, ще ви бъде лесно да ги направите със своето дете. Разбира се, ако детето е по-голямо или е по-заинтригувано от контрукторите, то още по-бързо и лесно ще се справи с конструирането на животните и дори ще измисли нови.

Lego animals

За дъщеря ми по-голямо удоволствие в момента е да „разговаря“ с конструираните животни и да им измисля роли. Въпрос на избор:) По нейна молба им нарисувахме очи.

Аз пък доста се заиграх и обсебих голяма част от тухличките. За тези контруктори няма възраст – ако сте сядали да строите с детето си, го знаете и сами.

Желая ви много въображение и тухличките да не свършват!

Мамина Бубина Писина

КОНСТРУКТОР ЗА БРОЕНЕ