броим със сладолед

Съвсем набързо и съвсем в края на сладоледения сезон (а може би тъкмо защото иде зима и дъщеря ми особено цени сладоледа сега) си спретнахме тази игра за броене със сладоледени фунийки.

Имах картон, който наподобяваше вафла, но дори и да нямате такъв, не се отказвайте. Този вид и без това се сгъва по-трудно.

броим със сладолед

По-простичките фунийки представляват обикновени триъгълници, които аз изрязах еднакви. Сигурна съм, че детето ви няма да има нищо против да бъдат с различна големина, така че ако може да реже само, дайте му тази възможност. Върху всяка фунийка залепихме листче със цифра. Предоставих пинсета, лъжичка и известно количество помпони.

броим със сладолед

Помпоните са от онези дребни нещица, които ще влязат в употреба на всяка майка (или баба). С тях децата могат да правят какво ли не, едно-две пакетчета у дома винаги ще са ви от полза.

броим със сладолед

По молба на дъщеря ми направих и „истинка“ фунийка. Така хем упражнявахме количеството и цифрите, хем фината моторика, хем се отдадохме на ролеви игри.

броим със сладолед

Аз също играх на сладоледаджийница, поръчвах сладоледи и избирах какъв вкус да е всяка топка. Опитайте – едва ли има дете, което да не харесва сладолед. Колкото по-често упражнявате връзката между цифрите и количеството, толкова по-лесно детето ви ще осъзнае смисъла на числата. Разбира се – докато се забавлявате!

Мамина Бубина Писина

РАЗВИВАЩИ ИГРАЧКИ ОТ БУТИЛКИ