баланс пътечка

Вкъщи нещата, които не се изхвърлят продължават да се увеличават:) Например черупките на кокосовите орехи – отдавна планирах да направя пътечка за баланс на улицата, но все не измислях с какво. Ако започнех да влача по-големи камъни  към вкъщи, мъжът ми, който галантно мъкне с мен и Елора клони, дървесна кора, листа и шишарки, сигурно щеше да ме обяви за абсолютна откачалка. Така, проектът чакаше, докато един ден съзрях изхвърлената черупка в кофата. И я извадих оттам.

У дома консумираме много кокосови орехи – с тях стават страхотни курабийки и гранола. Събрах една торба с половинки от черупки и един ден с Елора слязохме пред блока.

пътечка за баланс

Оказа се, че скромната ми градинска лопатка е изчезнала някъде и единствено лопатата на Елора е на разположение. И тя свърши работа – първо изкопавах плитка дупка, напълвах черупката с почва и след това закопавахме черупката в земята. Подскачахме малко отгоре й, отъпквахме пръстта около нея с надеждата любопитните ни съседи да не изкопаят орехите още същия ден:)

пътечка за баланс

Не че около дома ни липсват детски площадки – напротив, те са едно от нещата, за които не мога да се оплача. Само че, както е казал Мечо Пух – колкото повече, толкова повече:) Една пътечка за баланс никога не е излишна. Сега стискам палци да не бъде изровена и точно по тази причина избрах да ползвам естествени материали – поне вятъра да не отнася неразградими боклучки.

пътечка за баланс

Ако имате двор и дете, със сигурност една такава пътечка ще ви бъде от полза. Аз съм от майките, които вярват, че общата моторика не бива да се забравя и се стремят да предоставят на детето си доста поводи за движение.

Бордюрите и бетонните огради са чудесен способ да накараш едно малко дете да върви в посоката, в която трябва да се придвижите, без да се налага да го влачиш. Още си спомням подмятанията „То не може да ходи, тя на оградата го качила“:). Балансът се учи от бебе, а не в училище. Така че, ако една пътечка за баланс ще ви е от полза – пробвайте с кокосови черупки. Стоят стабилно и не се преобръщат.

С пожелание за по-малко падания:

Мамина Бубина Писина

П.П. За съжаление пътечката оцеля едва седмица:( Всички кокосови черупки липсваха. Така че, ако не я направите в собствения си двор или не я циментирате, явно не можете да разчитате, че пътечката за баланс ще остане задълго.

ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ИЗПИТВАМЕ МАЛКИТЕ ДЕЦА