дядо коледа от съчки декорация

Търсих разни лесни, но ефектни нещица за изработване. Такива, които хем не отнемат много време и ресурс, хем стават за мини подаръчета за Коледа. Това на снимката не са заострени колове за убиване на вампири:) Това е коледна декорация, хора!

Стои ефектно и подпъхната до панделката на подарък, и в саксиите вкъщи, и в разни фруктиери, кошници с дънкулки и т.н. Изработва се лесно и евтино, само не бива да се забива в земята откъм тъпия край, за да не стават инциденти. За доказателство показвам едната от двете ми многострадални саксии, тази е по-прилично изглеждащата.

дядо коледа от съчки декорация

За да изработите такъв дядо Коледа от съчки, са ви необходими:

  • сухи съчки (N на брой, около 10-15 сантиметра дълги)
  • бяла и червена акрилна боя
  • татко (опционално), който да издялка върховете им
  • дете/деца (опционално), които да боядисат всичко друго, но не и пръчките
  • една разходка в парка и още малко свободно време

дядо коледа от съчки декорация

Със сухите пръчки работата е лесна – давате на децата задача и те носят тонове. Дялкането е малко по-трудоемката част, особено ако искате да заострите повече съчки. Относно боядисването: първо оцветете шапките и изчакайте боята да поизсъхне. След това нанесете бялото за брадите и косите.

И това е – имате дядомразовци, които да раздавате на озадачените си роднини и приятели. Не се обиждайте, когато те (почти задължително) ви попитат „Какво е това?“. Обяснете им къде могат да ги поставят, а дотогава им се радвайте вкъщи. Дузина такива съчки-дядомразовци изглеждат чудесно и в кошница с шишарки, оставена на земята.

Весела подготовка за празниците от мен:

Мамина Бубина Писина

ОЩЕ ИДЕИ ЗА ПОДАРЪЧЕТА, КОИТО СТЕ НАПРАВИЛИ САМИ:

НАПРАВЕТЕ СИ САМИ: КАМЪЧЕТА С ЦИФРИ