тиха книжка джунгла

5 листа, 10 странички

размер на лист 21/21 см

цена 130 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

Тихата книжка за джунглата е подарък за едно малко момченце от неговата леля. Книжката е създадена по неин сценарий и пресъздава точно приказката, която тя би му разказала, разгръщайки страничките. Тази книжка е лична, затова започваме със сортер по форми с името на Марк. Марк не живее в България, затова и името му е изписано на латиница. По-надолу е показана същата книжка, изработена за дете в България. Тя е с име на кирилица.

На последната страничка пък са „гащичките“, където маймунчето чака своето следващо приключение.

Приказката разказва за едно маймунче, което живее в джунглата. Маймунчето пътешества и среща три тукана. Туканите и маймунчето са и дрънкалки, те се съчетават по звук, две по две: два тукана и маймунче с тукан. Туканите също са и сортер по цветове.

тиха книжка джунгла

Маймунчето стига до Голямото дърво. То се разгъва, от него висят лиани и маймумчето се люлее на тях, а в клоните и корените му е пълно с птици. Има и листо-хамак за маймунчето, където то да си почива.

тиха книжка джунгла

По пътя си маймунчето среща един мъдър бухал, скрит зад големи листа. Очите му са копчета, крилата му се движат.

тиха книжка джунгла

Лъвът го очаква на следващата страница – отново скрит в зеленината. Той има рошава, златиста грива, а зад ципа-уста се крие езикът му.

тиха книжка джунгла

Маймунчето стига до реката-лабиринт, пълна с рибки. Мята се в кануто и отплава.

тиха книжка джунгла

Стига чак до един водопад. Под него водата е бистра и маймунчето може да плува в нея. Огледалото, което изобразява водата, може да се изважда.

тиха книжка джунгла

В приказката има сензорна гъсеничка, която е и низанка. От другата страна, в „пясъка“ е пълно с паячета, бръмбарчета и още интересни нещица за намиране.

тиха книжка джунгла

Книжката набляга на сетивата – допир, звук, зрение. Тя съчетава различни материали и дейности, които да развиват сетивата, въображението и фината моторика на малкото момченце.

Благодаря за доверието на лелята на Марк и за забавлението да направя тази книжка. Желая му много приключения с нея!

Ако книжката ви е харесала, можете да поръчата такава като се свържете с мен по телефона или на страницата на Мое умно бебе във Фейсбук!

Ето го и видеото:

Евел Инара

Тихата книжка за джунглата, ушита за Веси:

тиха книжка за джунглата
тиха книжка за джунглата
тиха книжка за джунглата
тиха книжка за джунглата
тиха книжка за джунглата
тиха книжка за джунглата
http://umnobebe.com/2016/12/07/%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B4%D0%BE%D1%80%D1%84-%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%BA/