нашивки

Обичам шарени дрехи, особено ако са детски. Понякога е необходим само един цветен щрих, за да направи някоя дреха неповторима. Когато направих тези лисички за дъщеря ми, просто бях голям фен на картинките. Чак по-късно установих, че когато Елора падне (а това се случва често, знаете как е), поне коленете й не страдат толкова, колкото преди.

Сигурно ви се е случвало детето да прокъса дреха, облечена за първи път. Или да слагате лепенка на разраненото коляно, макар детето да е носило дълги панталони, когато е паднало. Е, аз намерих решение поне за месеците, в които дългите крачоли са подходящо облекло.

Ако и на вас ви допада идеята, можете да изработите такива наколенки или налакътници сами – после ги пришийте на ръка с обкантващ бод към дрехата, която сте избрали. Можете и да си ги поръчате готови – цената за комплект от 2 броя е 10 лева. Просто се свържете с мен.

Нашивките са широки приблизително 8 сантиметра. Можете да прекопирате шаблона както правя аз – по блондински (да ме извинят всички русокоси хора, това е само израз) – сложете лист на екрана на компютъра и очертайте избраната картинка. Много по-удобно е, отколкото да търсите къде да принтирате шаблон, нали:) Ако картинката на екрана е по-малка, отколкото ви е нужно, ползвайте ZOOM функцията за екрана на компютъра: ctrl и scroll.

наколенки и налакътници

Зайчетата, мечетата и лисичките са изработени от филц. Крият прокъсано или упорити петна, пазят мекичко, но най-вече красят дрехите и детето. Нека ни е по-весело и шаренко, особено в хладната част от годината!

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО: