фиби цветя

Ако имате момиченце или вие сте момиченце, вероятно харесвате фибички:) Ето как много лесно може да си измайсторите фибички с цветя. Проектът е подходящ не само за родители, но и за деца в училищна възраст. Необходими са:

  • обикновени фиби без украса

  • тънки листове филц

  • мънисто

  • пистолет за горещ силикон

Горещият силикон пари, затова ако детето ви майстори – наглеждайте го. Изберете от по-малките пистолети, които работят с най-тънките пръчици. За деца, които обичат да майсторят такъв уред е добра инвестиция, защото може да се ползва за най-различни проекти и лепи наистина здраво.

За трите вида цветя изберете по-тънък филц, към 1 мм дебелина, който обаче да се огъва равномерно. Има подобен на хартия, много тънък вариант, с който няма да се получи много добре. Такива цветя може да ползвате и за диадеми, и за всякакви други украси.

цветя от филц

Ето ги кройките за цветята от филц:

  • За розата в лилаво изрежете кръг. После нарежете кръга спираловидно от единия край чак до средата. Навийте получилата се лента, като я залепвате с помощта на горещия силикон – от средата към края. Накрая прикрепете зелено листенце.
  • За жълтия карамфил изрежете дълъг правоъгълник от филц. Прегънете го на две по дължина и режете откъм сгъвката на малки ивички, но не до края. Без да разгъвате правоъгълника, го навийте на руло. Лепете само в долната част, отсрещната на сгъвката. Залепете и зелени листенца.
  • За розовия божур изрежете пет малки кръгчета от филц. Мацнете малко горещ силикон в средата и сгънете четири от кръгчетата на 4. После внимателно ги залепете върху петото, като сложите силикон само в средата му. Залепете мънистото в средата на цветето.

Залепете цветята с горещ силикон върху фибички, зашийте ги или ги залепете върху ластик (за диадема) или твърда диадема. Те са цветни и весели, не само децата ще ги харесат.

Цветята от филц са добри проекти за начинаещи – майсторят се бързо, не изискват специални умения, а изглеждат ефектно. С тях може да украсите всичко и винаги да имате малки подаръчета подръка.

Мамина Бубина Писина

РИСУВАМЕ С ДРАСКУЛКИ