"АЗ, ПРОКЛЕТНИКЪТ 3"

Вкъщи отдавна чакахме да дойде деня, в който ще гледаме „АЗ, ПРОКЛЕТНИКЪТ 3“. Той се оказа от онези не много на брой филми, в които детето ти се втренчва и почти не помръдва до финалните надписи. От филмите с хумор за възрастните и весели моменти за децата, с хубава музика и… с поука. Филм за цялото семейство, определено.

Преди прожекцията питах Елора кой е любимия й персонаж. Очаквах да чуя „миньоните“, но отговорът беше „каката с червената коса“. Е, в тази серия въпросната дама я нямаше, затова пък след края на филма любимият персонаж на дъщеря ми отново ме изненада – този път беше Гру.

Понеже сюжетът се върти около появата на брата-близнак на Гру, както и превръщането на Луси в „истинска“ майка на трите сладки момиченца, ми се видя добра идея да обсъдя с дъщеря ми темата за братята, сестрите, майките и бащите. Получих отговори, които не очаквах. Опитайте и вие, сигурна съм че ще ви бъде интересно какво мисли по темата вашето дете. Моите въпроси бяха:

  • Приличат ли си братята и сестрите?

Тук първо питах за Гру и Дру, после за трите момиченца. Прехвърлих се на собственото ни семейство, но според Елора братята не си приличат, нито сестрите, а и не е необходимо. Единствените, които си приличат са близнаците – тук се позова на познати дечица-близнаци.

  • Приличат ли децата на родителите си?

Предизвикана от неочаквания отговор, разпитвах за майката на Гру и Дру, за сестричките Марго, Едит и Агнес, ако ги сравним с Гру и Луси. Отново получих отрицателен отговор, с изключение на познатите ни дечица близнаци. Оказа се, Елора вижда прилика единствено между тях и майките им:) Не вижда никакво сходство между себе си, мен и съпруга ми, както и между нас, бабите и дядовците й:)

Няма да ви занимавам с повече отговори. Останалите въпроси, с които ще съчетаете удоволствието от филма с любопитен разговор са:

  • Трябва ли да изпълняваме желанията на близките ни?

  • Как да решим чие желание да изпълним?

  • Какво правят майките за децата си?

  • Трябва ли да прощаваме на хората, които обичаме?

  • Кое във филма ти беше най-смешно?

Сигурна съм, че след като видите „АЗ, ПРОКЛЕТНИКЪТ 3„, децата сами ще ви подскажат още доста въпроси за обсъждане:) Приятно гледане!

Мамина Бубина Писина

„Аз, проклетникът 3“ идва в кината на 2D и 3D на 30 юни 2017г.

Аз проклетникът 3

Снимките са предоставени от Forum Film Bulgaria

„КУБО И ПЪТЯТ НА САМУРАЯ“ ЕЛЕГАНТНА ЯПОНСКА ПРИКАЗКА ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ