five little monkeys

5 листа, 10 странички

размер на лист 21/21 см

цена 120 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

Преди да разкажа за тази книжка, бързам да честитя първата годинка на нейната малка собственичка – Анелия, която днес навършва годинка. Да е здрава и любопитна, гордост на цялото семейство! Лелята на Анелия поръча тази книжка и ми разказа повечко за малкото момиченце, за да измислим персонални игри. После книжката замина за Варна.

Малката Анелия много обича песничката за петте маймунки – знаете я, нали? Пет маймунки скачат по леглото. Има я и в български вариант. Ето защо на първата страница освен сортер с име, има джобче-сърце, а вътре се крие диадема с маймунски ушета🙂 Или малката Анелия, или който си играе с нея, може да влиза в ролята на майката на петте маймунки.

От опит знам, че тези книжки, независимо с каква възраст са съобразени, стават по-любими на децата с времето. В началото сортерът с име ще е игра за отлепване и залепване, чак след това тя ще започне наистина да го подрежда. Боцкащата част на велкрото е върху отделящите се букви, за да няма риск от поглъщане.

five little monkeys

Ето ги и маймунките – те също са сортер, този път с емоции. Пълнежът им е различен и според него могат да се сортират две по две. Могат да се подхвърлят, да се играят игри като със сензорни торбички, макар да са по-мънички от оригиналните. На леглото има пет номерирани възглавнички, така че детето ще упражнява цифрите от 1 до 5 в бъдеще. Също може да ги завива и да ги слага да спят.

five little monkeys

Стигаме до peek-a-boo играта – огледало, скрито зад две големи листа. Там Анелия ще открива собственото си лице:)

Маймунките хапват банани, тези се издърпват, защото децата на тази възраст си падат по такива неща. За по-нататък, когато момиченцето порасне малко, има и палма-плитка.

пет малки маймунки

От другата страна се издърпват цветя. Зад тревичките се крият изненади. На другата страничка са приятелите на маймунките – слончето, птичето и таралежът. Те са сортер по форми, отново грапавата част на велкрото е върху отделящите се части.

пет малки маймунки

Играта I spy – търсенето на разни цветни нещица сред белите топченца много допада на мъниците. В „пясъка“ се крият съкровища, нали:). До пясъка е крокодилът с копчета-зъби и четка, с която Анелия ще му помага да ги поддържа чисти.

пет малки маймунки

На последната страничка е лицето на мама маймунка. Освен, че ще учи как да назовава различните части на лицето, там има герданче с топчета, което и чудесна сензорна игра.

Книжката е направена така, че листовете да стоят заедно или поотделно, а свалящите се части могат да бъдат отстранени, докато родителите не се безпокоят безопасността. Все-пак, не оставяйте детето да играе само, не само заради безопасността му. Децата харесват споделените игри и винаги имат нужда от компания. Забавлявайте се заедно със своето дете!

Ето го и видеото с тихата книжка за петте маймунки. В каналът „Пълнощастие“ може да разгледате още книжки, създадени от мен.

Ако играчката ви е харесала, но ви е трудно да я направите сами, може да поръчате по телефона или чрез страницата на Мое умно бебе във Фейсбук.

Желая весели игри на малката Анелия! Честита първа годинка!

Евел Инара

банер фото услуги

Ето как изглежда книжката за петте маймунки, ушита за две дечица:

книжка за 5 маймунки
книжка за 5 маймунки
книжка за 5 маймунки
книжка за 5 маймунки
книжка за 5 маймунки
книжка за 5 маймунки