©2017 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

Вълшебен – така бих го описала с една дума. Също и много семеен. Сантиментален. Красив.

Заглавието „Тайната на Коко“, както и плакатите не ме бяха подготвили за вълнуващото зрелище за сетивата и за духа, което тази анимация на Дисни и Пиксар представлява.

Ако избирате филм за коледно настроение, изберете „Тайната на Коко“. Не разказва за Коледа, а за семейството, приемствеността и мечтите, за добротата и спомените. Ако ще водите детето си на кино, заведете направо цялата рода – бабите, дядовците също. Няма да сбъркате. Носете си кърпички. В тъмнината на салона доста пъти историята ще ви стиска за гърлото. Край мен и също като мен всички пророниха не една сълза.

Излязахме от киносалона някак по-леки, по-окрилени. Малко смутени от следите от сълзи по бузите ни. Имахме много за какво да си говорим след това с дъщеря ми:

За мечтите. За религията и различните ритуали. За смъртта и мечтите. За спомените. За историята и как тя може да бъде изопачена. За талантите. За обичта. За семействата и тяхната памет.

„Тайната на Коко“ влезе директно на челните позиции в списъка ни с любими семейни филми. Оглави номинациите на анимационните „Оскар-и“, наградите „Ани“ – цели 13, включително за най-добър филм, сценарий и режисура.

Озвучен на български, чудесно задържа детското внимание през цялото време, без секунда разсейване. Моята дъщеря е на 4, но според мен и с година по-малките ще го изгледат с интерес. Не е страшен, ако се опасявате от темата за Денят на мъртвите и скелетите. Темата за душите на отишлите си е представена красиво, според мен е чудесен начин да повдигнете въпроса пред дете, ако още не сте го разисквали. Сигурна съм, че освен за смъртта, детето ви ще попита за още много неща, след като гледате филма. Темата за обичта и мечтите определено я измества:)

Ако още не сте видели „Тайната на Коко“, сега е моментът!

©2017 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

Изображенията са предоставени от Forum Film Bulgaria

„КУБО И ПЪТЯТ НА САМУРАЯ“ ЕЛЕГАНТНА ЯПОНСКА ПРИКАЗКА ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ