тиха книжка за зайко

4 листа, 8 странички

размер на страница 21/21 см

цена 100 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

ВНИМАНИЕ! Цветовете варират според наличните материали в момента, в който поръчвате.

Тази Коледа работилницата ми действаше с пълна пара, за което съм много благодарна! Имаше няколко нови идеи за книжки, както и няколко от вече създадените. Тази книжка за зайчето и заешката дупка беше създадена специално за момиченце на 9 месеца. То обича горските животни, ето защо избрах главен герой да е розовото зайче.

На първата страничка е името на Миглена. Понеже има повечко букви, а детето е мъничко и не бива детайлите да са твърде дребни, избрах пъзел със срички. Там виждате и прозорче, откъдето зайчето наднича, щом влезе в заешката дупка:)

тиха книжка за зайко

В „заешката дупка“ са зашити копчета, ластиче, панделка. Когато детенцето бръкне вътре, то може да ги докосва и изследва с ръце.

До дупката има „почва“ – сензорна игра за намиране на скрити нещица между топченцата – мъниста, копчета, панделки.

тиха книжка за зайко

Три ципа крият кърпи зад страницата. На кърпите са пришити още животинки – птиче, зайче и бухалче.

тиха книжка за зайко

Лисичето, ежко и мечо се крият в храсталаците. Те и цветята под тях се издърпват едни други. Отсреща е езерцето с рибки, този път направено и като сортер по цветове.

тиха книжка за зайко

Храстчета с цифрите от едно до пет ще помогнат на мъничката Миглена да осъзнае с времето и докато играе бренето. Зад тях има цветя, прасенца, бръмбарчета, блестящи камъчета…

Трите морковчета също са дрънкалки. Заедно с мекото зайче, което е и дрънкалка, те се съчетават по звук две по две. Освен че учат на сръчност, морковчетата са чудесен акомпанимент за песнички:)

тиха книжка за зайко

На последната страничка е легълцето на зайко. Децата обичат да се грижат за играчките, да ги слагат да спят, след като са похапнали сладичко.

Желая много весели игри на малката Миглена! Беше ми много приятно и забавно да измисля и изработя тази тиха книжка!

Ето го и видеото на книжката:

Ако сте харесали тази книжка, но ви е трудно да я изработите сами, можете да я поръчате. Моля, свържете се с мен по телефона или с лично съобщение от Facebook канала на Мое умно бебе!

Евел Инара