книжка животните във фермата

3 листа, 6 странички

размер на страничка 21/21 см

цена 60 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

ВНИМАНИЕ! Цветовете варират според наличните материали в момента, в който поръчвате.

Тихата книжка за фермата беше създадена за едно момченце, което навърши годинка пет дни преди Коледа. Избрахме тема „животни“ и „ферма“, трябваше да има различни сензорни игри.

Обичам да измислям и съчетавам различни игри, а след това да видя готовата книжка. Дъщеря ми все се навърта наблизо и ме разпитва – това какво е, как ще изглежда? Беше особено заинтригувана от тази книжка, най-вече заради храната на животните. Дано и на малкия Георги му бъде забавно да си играе с нея!

книжка животните във фермата

В името Георги има повечко букви, а детето е малко и не исках книжката да има дребни детайли. Така се получиха птиците, кацнали върху жица. Грапавото велкро не провокира лапането. Името се подрежда по буквичките над лепката-„жица“.

Отдолу е къщичката на пазача на фермата. Кучето може да минава през вратичката и да се пуска да тича свободно от връзката. До него има синя паничка, в която Георги ще му оставя храна.

книжка животните във фермата

На втората страничка са двете кокошки-дрънкалки. Те мътят в своите полози. Има и жълта паничка, където да получават храна.

Кучето им идва на гости понякога:)

На третата страничка има джобчета за торбичките с храна – кокали, сено и зрънца. Те са маркирани по цветове, така детето ще свърже цветово правилната храна с купичката. Това е една от любимите ми идеи.

книжка животните във фермата

Ето го и кончето в своя обор. Има си цикламена кофа за сено, пухкав облак, врата на копче и гребен за разресване на гривата и опашката.

До него е заешката дупка. Зайчето също е дрънкалка. Има си морков, от който да похапва скришом, както и две цветенца с издърпване.

книжка животните във фермата

На последната страничка е езерцето с рибки. Над тях плува пате, което може да се отлепва, на велкро лепка е. Патето също е дрънкалка.

Заедно с кокошките и зайчето, трите дръкналки се съчетават две по две по звук.

Не забравяйте, че е хубаво да поиграете поне в началото с детето си, когато то се запознава с книжката. Дайте му да я разгледа, стойте до него. Ако то не открива самостоятелно игрите или бързо губи интерес – опитайте да му покажете една от тях. Не настоявайте, не налагайте мнението си с какво да играете. Опитайте да събудите интереса на детето, постарайте се да сте сами и телевизорът да не е включен. Децата имат нужда и от нашия пример какво да правят с различните игри. Все-пак, ако детето не иска вашата помощ, не я натрапвайте.

Ако ви е трудно сами да изработите подобна книжка, можете да я поръчате. Ще се радвам да се свържете с мен чрез лично съобщение на страницата на Мое умно бебе във Facebook!

Ето го видеото с книжката за животните от фермата:

Евел Инара

http://umnobebe.com/2016/12/07/%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B4%D0%BE%D1%80%D1%84-%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%BA/