тиха книжка плодове и зеленчуци

4 листа, 8 странички

размер на лист 21/21 см

цена 110 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

ВНИМАНИЕ! Цветовете варират според наличните материали в момента, в който поръчвате.

Ето я книжката за плодовете и зеленчуците, създадена специално за първия рожден ден на малката Райна. Дамата, която поръча книжката, имаше опит с предпочитанията на нейната дъщеричка в игрите на тихите книжки. Беше избрала внимателно онези игри, които привличат най-много вниманието на дечицата на възраст около годинка.

А плодовете и зеленчуците са чудесна тема за книжка, не мислите ли?

Разбира се, започнахме с пъзела с име. Тук всяка буква е представена с плод или зеленчук, който започва със същата: Ряпа, Авокадо, Нектарина. Ананас.. Е, без сърчицето, но не се сетих за плод или зеленчук, който започва с Й.

тиха книжка плодове и зеленчуци

На втората страничка имаме „пясък“ за търсене на съкровища, но в случая това е тенджера с ориз, а в него има различни плодове и зеленчуци за търсене. И от други майки знам, че за мъниците тази игра е интересна.

После имаме мама Шушулка с четири бобчета-дрънкалки. Те хем се съчетават две по две по звук, хем изобразяват различни емоции. С тях малката Райна ще обърне внимание на чувствата, които изпитваме ние, хората. Също може да си акомпанира на песнички.

тиха книжка плодове и зеленчуци

На следващата страничка пет таралежчета си носят храна – морковчета, диня, ягодки, патладжани, круша. Децата обичат да надничат и да откриват скрити нещица. До тях има дървета с игра с издърпване. Две ябълки, две черешки, цветя и гъбка.

тиха книжка плодове и зеленчуци

На тази страничка имаме игра за избутване с пръстче, но вместо познаните рибки, има чинийка и различни храни – домат, гъбка, къпина, зелен фасул, патладжан, круша.

Райна ще решава какво да сервира в чинийката.

На съседната страничка е ципчето – там стои храната за сърненцето, което се намира отзад. Сърнето хапва, а храната идва в прозрачното несесерче. Чудесно упражнение за фината моторика, докато детето играе.

тиха книжка плодове и зеленчуци

Ето го сърбето. Имаме шест храни, нарисувани върху дървени плочки – зелен лимон, авокадо, чушки, ябълка, банан, нар. Райна ще слага храната в устичката и ще я вади от несесера с цип.

Надявам се малката Райна да си е харесала книжката и игрите, които избрахме за нея да й допаднат. Аз много се забавлявах, докато я измислях и изработвах! Разгледайте игрите на книжката, заснети на видео:

https://youtu.be/pfU5GX_gR54

Ако искате да имате такава книжка, но ви е трудно да я изработите сами, може да я поръчате като се свържете с мен с лично съобщение на страницата на Мое умно бебе във Facebook или по телефона. Желая ви прекрасен ден!

Евел Инара