тиха книжка за храната

4 листа, 8 странички

размер на лист 17/30 см

цена 100 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

ВНИМАНИЕ! Цветовете варират според наличните материали в момента, в който поръчвате.

Тази тиха книжка стана любима на моя съпруг от всички тихи книжки, които съм изработвала до момента. Разглеждаше я и ми обясняваше колко много игри за момченца има в нея:)

Книжката беше поръчана като подарък за рожден ден от една дама, която вече ми се беше доверявала за друг детски подарък. Тя избра темата, а понеже името на момченцето съдържа повечко букви, аз реших да променя формата на листовете – от квадратни станаха правоъгълни.

Разбира се, на първата страничка е името – пъзел с форми, като всяка храна започва със съответната буква от името: Авокадо, Нектарина, Домат, Риба, Еклер, Йогурт. Не бях забелязвала, че има букви, с които не започва почти нито една храна:) Отлепващите се елементи са големи и с лепящата част на велкрото върху тях, за да не иска детето да ги лапа.

тиха книжка за храната

На втората страничка има градина. В нея растат достатъчно големи, за да няма риск от задавяне зелка, морков, ряпа, лук и зелен боб. Всички те могат да се „откъсват“, на лепки са.

После детето може да ги натовари в камиона. Гумите на камиона са на копчета, така че да се свалят и „ремонтират“ от собственика, щом се налага:)

тиха книжка за храната

Ето го и магазинът. Камионът и щайгата са зашити така, че продуктите от камиона се виждат и могат да се вадят от щайгата. После се редят на велкро-рафтовете, където имаме вече подредени ябълка и круша.

На хладилната витрина има кора с яйца, кашкавал, хлебче, бутилка мляко и сладолед. Всъщност, тук могат да бъдат залепени всички храни, включително от името на първата страничка.

тиха книжка за храната

На касата е количката за покупки плюс касовия апарат. Той има копчета по цветове – натискате цвета, който има храната. Така имаме още един сортер. На касата има и огледало, което ще отразява част от лицето на детето.

Вкъщи, където всеки от нас отнася храната, има печка с въртящи се копчета. Тя може да пече и други храни, освен курабийки, но те пък учат на цифрите от 1 до 5 – като знаци и количество. Това е трети пъзел.

тиха книжка за храната

На последната страничка е чинията за сервиране и шкафа, в който стоят приборите – вилица, лъжица, нож, салфетка. Тук е последната спирка на храната – която е отгледана в градината, минала е през магазина и печката.

Вижте видеото с книжката, за да добиете по-добра представа:

Книжката за храната учи децата откъде идва онова, с което се храним. Тя е подходяща както за мъници, така и за по-големи дечица. Беше ми много приятно да я измисля и изработя, и съм много благодарна за гласуваното доверие! Желая весели игри на малкия Андрей!

Ако книжката ви е харесала и искате да я поръчате, ще се радвам да се свържете с мен с лично съобщение на Facebook страницата на Мое умно бебе.

Евел Инара

Ето как изглежда книжката, ушита за мъничката Яна:

тиха книжка за храната
тиха книжка за храната
тиха книжка за храната
тиха книжка за храната