книжка за бебе

2 листа, 4 страници

размер на листа 21/21 см

цена 60 лева

възраст: между 3 и 24 месеца

Направих тази книжка за малкия Теодор, който тепърва ще открива играчките. Неговата майка помоли да направя развиваща книжка, подходяща за 6 месечно бебче и аз с удоволствие прегърнах идеята. След това, за моя радост, такива книжки отидоха при още много бебчета в цялата страна.

Книжката е от 2 листа, които могат да се отделят един от друг. Захванати са със здрава „панделка“, с която листовете поотделно или заедно могат да бъдат завързани за количката, легълцето или шезлонга на Теодор. Така няма да има опасност играчката да падне или да бъде изгубена. Игрите нямат отделящи се части.

Основните цветове са черно и бяло, както и малко чисти цветове. Избрани са специално, според изследванията за интереса на бебетата към контрастните съчетания. Повече за тях може да прочетете ТУК. Ако избирате стимулиращи играчки за бебе, съветвам ви да търсите черно-бели или подобни по контраст съчетания.

  • На бялата страница е мечо, с който малкия Теодор ще може да научи къде са очите, ушите, бузките, нослето и муцунката на мечо. Този мечо „спи“, а когато повдигнете клепачите му, ви „поглежда“. Мечо има сензорен гердан от дървени мъниста, който след първата годинка е подходящ и за броене.
книжка за бебе

Втората бяла страничка е с джобче с името на детето. Името е изписано с букви в ярки цветове, с тях Теодор може да научи названията на всеки цвят.

  • В джобчето живее зайо. Зайо е тактилна дрънкалка, освен това е захванат с ластик към дъното на джоба и малките ръчички могат да го изваждат и прибират, без да бъде изгубен.
  • По и в джоба има копче и лентички, за още стимулации, свързани с допир, бъркане и разучаване.
книжка за бебе

Първата черна страничка е с джобчета за снимки или картинки, а джобчетата са скрити зад класическите „карти за визуална стимулация“.

  • Зад всяка от четирите карти от филц има прозрачен джоб. Аз съм сложила вътре черно-бели картинки и меко огледало, но препоръчвам да заменяте картинките със снимки на бебето и членове на семейството. Оставяйте ги за известно време, добавяйте нови картинки.
книжка за бебе

Втората черна страничка е игра с издърпване. Издърпването може да е трудничко на бебето, но то ще хваща ярките и мекички форми.

  • има звезда, сърце, квадрат, триъгълник, полукръг (луна) и топка.
  • цветовете са ярки, а материите различни на допир.

Надявам се препоръките за играчки за бебета да са ви били полезни! Ако ви е трудно да ушиете сами мека играчка, може да поръчате като се свържете с мен на Facebook страницата на Мое умно бебе.

книжка за бебе

За мен беше удоволствие за измисля и измайсторя тази играчка! Надявам се малкия Теодор също да я хареса! Нека расте любопитен и весел!

Весели игри ви желая!

Евел Инара

книжка за бебе

ВИЖТЕ СЪЩО: