кремсупа от тиквички

Наистина простичка и лесна рецепта за любимата ни кремсупа вкъщи. Каним се да я споделим откакто тази година започнаха да зреят тиквичките и ето че най-накрая го правим.

Не са ви необходими много продукти.

ПРОДУКТИ:

  • 2 тиквички
  • 4 картофа
  • вода
  • 100 мл зехтин или олио
  • подправки на вкус: смлян черен пипер, розмарин, босилек, мента, чубрица, сол.

кремсупа от тиквички

Виждате примерната големина на тиквичките и картофите. Ако сложите повече тиквички, супата няма да е толкова плътна, но пак ще е вкусна. Точните пропорции на продуктите не са особено съществени. Просто ги обелете и нарежете на кубчета, за да се сварят по-лесно.

кремсупа от тиквички

Сложете нарязаните зеленчуци в тенджера, долейте вода колкото да ги залее. Отново – ако сложите повечко вода, супата ще е по-рядка, но пак ще е вкусна.

Добавете зехтина и подправките. Розмаринът трябва да е съвсем малко, защото е силно ароматна подправка. Той овкусява чудесно картофите. Ментата е добре да е повечко. Ако нямате, заменете с джоджен. Ние харесваме тази супа с повечко подправки, вие я подправете по ваш вкус.

кремсупа от тиквички

Варете с капак докато картофите омекнат, примерно около час. Махнете от котлона и добавете солта. Преди да е пасирана, супата не изглежда особено примамлива, нали:)

кремсупа от тиквички

Пасирайте сместа. Препоръчваме да я поднесете топла и с крутони.

КРУТОНИ:

Нарежете сух хляб на кубчета. Добавете малко зехтин или масло. Ако правите крутони за 1-2 чинии супа, ги запечете в тиган, като ги бъркате често. Ако ви трябват повечко, запечете ги във фурната като пак ги разбърквате от време на време. На мен са ми по-вкусни тези на тиган.

кремсупа от тиквички

Тази супа вкъщи свършва още същия ден. Обикновено хапваме по повече от една порция, услажда ни се:) Направете си повечко крутони, чарът на супата са именно те.

Добър апетит!

кремсупа от тиквички

Ето и видео с приготвянето на супата от тиквички:

Евел Инара

ВКУСНО БРАУНИ С ТИКВИЧКИ И БЕЗ МАЗНИНА