тиха книжка за колите

4 листа, 8 странички

размер на лист 21/21 см

цена 100 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

ВНИМАНИЕ! Цветовете варират според наличните материали в момента, в който поръчвате.

Създадох тази книжка за един малък рожденик от Перник. Книжката е посветена на колите, така любими на повечето момченца.

На първата страничка по традиция има пъзел с името на момченцето, този път тематично буквите приличат на шосета. Там е и джобчето с мека количка, върху която могат да се прикрепят различни „лица“ и така количката да става съвсем различна.

Тя е нещо като конструктор от плат.

тиха книжка за колите

Ето ги част от различните части, които променят базовата количка. Три цели „лица“:

  • такси
  • полицейска кола
  • линейка.

Прибирането на частите е направено като пъзел по цвят – в бяло, жълто и синьо.

На съседната страничка има светофар с капачета и полицейска свирка. С тях Кристо ще регулира пътното движение.

тиха книжка за колите

Тези части за базовата количка са подредени като пъзел по форми. Те префасонират количката в камион.

Зад трите капачета с цифри на съседната страничка се крият пътни знаци – един предупредителен, два за предимство и три забранителни. Тези знаци могат да се ползват и на шосетата от съседната страничка. С тях Кристо ще научи разликата между 1, 2 и 3, както и значението на знаците.

тиха книжка за колите

По молба сложих име над импровизирания гараж за коли, но на мястото на буквите може да пише АВТОКЪЩА или да има още места за паркиране. В джобчетата-гаражи могат да се слагат съвсем истински колички, които не са част от книжката.

Шосетата са подвижни и може да бъдат закрепвани на различни места. За количките има и автомивка с ресни.

тиха книжка за колите

На последната страничка е автовозът със сваляща се рампа, по която да се качват количките. Малки колички могат да бъдат пъхани в прозрачното джобче. Едната гума също се сваля, когато детето реши, че камионът има нужда от ремонт:)

Желая на Кристо весели игри! Дано книжката му е харесала! Книжката е подходяща както за дете на годинка, така и за дете на 4-5 годинки. Без да са непосилни за малките, игрите от книжката интригуват и по-големи деца.

Ако книжката ви харесва и желаете да имате такава, моля, свържете се с мен чрез лично съобщение на Фейсбук страницата на Мое умно бебе.

Евел Инара