The Grinch

Много порции коледен смях – така бих описала „Гринч“.

И малки, и големи в залата се кискахме на многото забавни хрумки.

Новата анимационна версия на приказката на доктор Сюс оправда и надмина очакванията ми. След прожекцията вкъщи сме на мнение, че едва ли ще има човек, който да не я оцени подобаващо. Анимацията е красива, сякаш извадена от нечия коледна мечта. Още първия кадър те вкарва в тази триизмерна мечта и буквално политаш над заснежените хълмове. Градчето от историята е приказно, с богата украса, пищни елхи и купища подаръци покрай тях. Дори най-големия циник ще примре от щастие:)

„Гринч“ е подходящ за цялото семейство. Дори задължителен – бих казала. Ще се хареса и на най-малките, и на някой кисел тийнейджър, и на бабите и дядовците. Определено може да си спретнете семейно ходене на кино за сплотяване и общи спомени:) Освен приятно прекарани 90 минути и после доста в припомняне на смешките, което е напълно достатъчно, „Гринч“ има допълнителни предимства:

  • засяга темата за самотата и причините, поради които човек може да бъде зъл
  • засяга темата за себеотрицателността и желанието да помогнеш на най-близките си
  • засяга темата за прошката

Вкъщи спонтанно ги обсъдихме с дъщеря ми, след като излязохме от прожекцията.

The Grinch

Филмовите смешки също са много полезни за малките. Те попълват представата им за хумора и им помагат в собствените им шеги.

Новият анимационен „Гринч“ е като олицетворение на Коледа – красив и шарен, оптимистичен и весел, кара ни да забравим за грижите и просто да се порадваме на живота!


Евел Инара

Изображенията са предоставени от Forum Film Bulgaria

ОЩЕ ПРЕПОРЪЧАНИ ФИЛМИ: