Елора едва беше навършила три години, когато стана заклет фен на Нощен бяс и филмите за него. Даже шапка си имаме с образа му. Ето защо вълнението за третия филм „Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят” беше голямо. На трейлърите имаше втори дракон като Нощен бяс, при това дракон-момиче в блестящо бяло!

Макар началото на филма да е малко тромаво, след първите десет минути голямото приключение започва и спираш да се чудиш дали този филм ще е толкова хубав, колкото и предишните. А той определено има същата завладяваща атмосфера, която те кара да мечтаеш за дракони, острови и летене.

Отново с достатъчно забавни моменти и за възрастни, и за деца, „Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят” е чудесен семеен филм. Макар и предишните два филма съвсем да не изключваха момиченцата, защото в тях имаше вдъхновяващи дамски персонажи, последният определено ще спечели всяко момичешко сърчице. С белия дракон, за който ще затупти и сърцето на Нощен бяс, разбира се:)

Динамичната и жизнерадостна анимация засяга дълбоката тема за приятелството и любовта, затова може би е подходяща за дечица около пет годинки и нагоре, чак до бабите и дядовците. Става въпрос за порастването и за това трябва ли непременно да бъдеш като родителите си.

Историята поддържа динамиката на приключението, без да залага на страх или напрежение. Никой няма да се уплаши, напротив – ще се ентусиазира. Така че, не пропускайте „Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят”!


Евел Инара

Изображенията са предоставени от Форум Филм България

Вижте също и: