мартеница апликиране

Ако детето ви е мъничко още, но ви се иска да измайсторите заедно нещо за Баба Марта, ето тази супер лесна гривна-мартеничка.

Тя е изработена от:

  • парче хартиено тиксо
  • парченца прежда или цветна хартия
мартеница апликиране

У нас хартиеното тиксо е на голяма почит, още откакто Елора откри една ролка в шкафа. Хартиеното тиксо може да се къса, не само да се реже, затова дъщеря ми му намира десетки приложения. С него залепва картините си на стената, лепи животинки и човечета от хартия и плат, поправя счупени играчки и какво ли още не. То не залепва здраво, не оставя поражения по стените. Според мен всяко дете ще оцени ролка хартиено тиксо. Просто му дайте една и наблюдавайте.

Тези апликации са много удобни за най-малките, защото не изискват мацане с лепило. Освен това лентата все-пак е хартия, би трябвало да се разгражда по-бързо от обикновеното тиксо.

мартеница апликиране

Опънете около петнайсет сантиметрова лентичка (или двайсет, ако гривната ще е подарък за възрастен), като подгънете и залепите двата края към табла или плота на масата. Покажете на детето как да подрежда парченцата прежда или хартия върху лепкавата повърхност. Имайте предвид, че или трябва да имате готова гривна, която детето да разгледа преди да започне да прави своята гривна, или да правите паралелно две гривни – една вие и една детето.

мартеница апликиране

След като цялата лепяща част е покрита с прежда и вече не лепне, съединете двата края на лентата. Тук е важно да я залепите така, че да не е твърде широка. Но и да стане широка, не се косете:) Тези мартенички може да сложите като украса върху гърлото на бутилка или да окачите на конец. Сигурна съм, че детето ви ще се гордее много с украсата и ще има стимул да твори отново:)

Весела Баба Марта от мен и Елора!

Евел Инара

Може би ще ви хареса и:

апликации със зрънца