картичка за мама

Каквото и да направим на 8 март за майките си, а и за майките на любимите си, все ще е хубаво. Дали ще е букет цветя, подаръче, обаждане по телефона, картичка… Каквото и да направим, все ще може и повече, защото майките, жените – заслужаваме всички жестове на обич, нали така:) Гледам как в детските градини възпитателките мислят картички за майките на децата, за които се грижат. Мило е. Може да сме пропускали този ден преди да имаме дете, но после, когато сме майки, ни става мил. Сещаме се да благодарим на собствените си майки. Поне с мен стана така:)

Мисълта ми е, че каквато и картичка да бъде подарена на една майка от детето й, на нея много ще й хареса. Все-пак на мен ми се искаше картичките, които правим с Елора за 8 март, да са малко по-специални. По-интересни. По-нетрадиционни.

картичка за мама

Така ми хрумна тази идея, която всъщност е лесничка и не е точно творчески проект. Тя е посланието за картичка. Това послание можем да запазим, да правим година след година и с него мама, баба, леля или любимата учителка да имат спомен за начина, по който детето ги е възприемало.

Всъщност, листчето с няколкото реда за попълване може да бъде залепено във всяка картичка, която харесате. Може да я залепите на обикновено картонче. Има два варианта на посланието, вие преценете кой ви допада повече. Не е задължително дори да разпечатвате шаблона, може да препишете редовете, които ви харесат. Добавете името на детето и годината на листа.

Ако детето е мъничко, вие запишете думите, с които довършва изреченията. Не го насочвайте в отговорите. Моята дъщеря е в период, в който много държи да пише сама, затова тя попълни своите послания. Аз пък попълних послание за нея – не бях го планирала, но Елора държеше и идеята ми хареса. Нарочно не показвам посланията за нейните баби – Мими и Люси, защото са изненада.

картичка за мама

Смятам да попълваме този шаблон всяка година. Така след време ще можем да видим как сме се променяли през годините. Ще имаме още една причина да запазим картичките. Според мен никое стихче за мама не радва повече от думите на собственото дете, не мислите ли?

Можете да изтеглите листа за разпечатване (A4, съдържа двете послания) като кликнете върху бутона:

Внимание! Възможно е вашият интернет браузър да има настройки, които забраняват свалянето на този файл. Понякога изтеглянето с телефон е невъзможно, с Google Chrome също. Опитайте от компютър, например с Microsoft Edge.

Незабравим Ден на жената от мен:

Евел Инара

Може би ще ви хареса и:

рисуване за малки деца