тиха книжка с топки

4 листа, 8 странички

размер на лист 21/21 см

цена 100 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

ВНИМАНИЕ! Цветовете варират според наличните материали в момента, в който поръчвате.

За първи път пращам книжка до чужда държава:) Имам доста книжки и други играчки, заминали за подарък в чужбина, но все съм ги предавала в България. Бях много притеснена за тази книжка, първо защото беше за малък рожденик и второ защото аз много си обичам творенията:) Обаче всичко мина благополучно и книжката зарадва момченцето и неговото семейство.

Двегодишният Лиам харесва топките – каза майка му. Затова се заинатих да направя книжка, посветена именно на тях. Разбира се, има и кръгчета, и топчета. Все-пак между страниците трудно се събират големи предмети.

тиха книжка с топки

Книжката за топки и топчета съдържа 4 малки, текстилни топки в 4 различни цвята и с 2 вида пълнеж. Тези топки могат да се сортират по цвят, две по две по пълнеж, да се ползват за игра с лица и емоции, да се храни гладна гъсеничка с тях и да се слепват една към друга, образувайки гъсеничка.

Винаги се старая елементите от книжката да участват в повече от една игра. Така книжката има много повече функции и обща тема.

Ето разпределението на игрите в четирите листа на книжката:

На заглавната страничка е името на Liam/Лиам като пъзел по големина. Четири кръгчета с различна големина, на които двустранно е изписано името на латиница и кирилица.

тиха книжка с топки

Втора страничка: Броене до четири. Зад четири капачета от филц с цифрите се крие торбичка със съответния брой топчета. Децата много обичат да надничат зад такива капачета.

Игра намери топчето. Търсене (изравяне) на различни по цвят и големина мъниста сред изкуствен сняг зад тюл.

тиха книжка с топки

Лабиринт за избутване с пръстче. Топчето се движи по улеите, има няколко прозрачни прозорчета в плата.

Гладната гъсеница – в устата на гъсеницата могат да се пъхат текстилните топки. Те попадат на следващата страничка, където има цип, за да бъдат извадени. Може да се бърка и през устата на гъсеничката, а детето да търси опипом в „коремчето“ й конкретна топка. Сензорна игра.

тиха книжка с топки

Цип в прозрачно прозорче, откъдето се вадят топките.

Страничка с 4 вида различни очи и 4 вида усти с велкро за текстилните топки. Те могат да се слагат на всяка топка. Комбинирането им съставя различни емоции, а очите трябва по възможност да се комбинират две по две. Топките могат да се закачат и една за друга.

Последна страничка, защото е и доста обемна – джобчета в цветовете на четирите текстилни топки, които са и сортер по цвят.

тиха книжка с топки

Книжките, които изработвам са направени така, че да бъдат интересни и за дечица на годинка, и за деца на 5-6 години. Просто децата играят различно в различните възрасти, затова ще намират различни начини да ползват тихите книжки. Съветвам ви поне в началото да поиграете с детето, показвайки му игрите в книжката. Разбира се, то едва ли ще играе постоянно и непрекъснато с една и съща играчка. Децата отдават предпочитание най-вече на новите, непознатите неща. От време на време прибирайте играчката – когато пак я извадите, интересът на детето ще е по-голям:)

Весели игри желая на малкия Лиам и неговото семейство!

Ако сте харесали книжката, но ви е трудно да направите такава сами, можете да поръчате като се свържете с мен чрез лично съобщение на Фейсбук страницата на Мое умно бебе или по телефона!

Евел Инара

МОЖЕ БИ ЩЕ ВИ ХАРЕСА И:

торбичка с име