Дъмбо филм

„Дъмбо“ е сладък, вдъхновяващ филм с добри актьори. Ще трогне и детските сърца, и душите на големите. Историята разказва за неочакваните обрати и как вместо се боим от различията, да се възползваме от тях.

Едно слонче се ражда с дълги чак до земята уши. Вместо в празник, появата му на манежа в цирка се превръща в присмех и отхвърляне. Но съдбата е благосклонна към слончето. Макар да е разделено от майка си, то има на своя страна две умни и благородни деца.

С почти шестгодишната ми дъщеря имахме повод да поговорим за:

  • причината слончето да се роди с такива ушета
  • дали има други такива слонове
  • пословичната памет на слоновете
  • майчината обич
  • хубаво ли е да си различен
  • животните в цирка

„Дъмбо“ разказва за обичта между майките и децата, за приятелите, за добротата. Все теми, които ще са полезни на децата ни и които можем да обсъдим заедно след като гледаме филма.

Засегната е и темата за човечността към животните. Филмът дава нагледен отговор защо в цирковете вече няма диви животни.

Може би защото филмът е игрален, бих го препоръчала за децата над 4-5 години и нагоре. Сигурна съм, че цялото семейство ще го хареса не само заради вълнуващата история, а и заради почти вълшебните кадри с лунапарка. Едва ли има човек, който не мечтае да попадне на такова местенце.

Режисьорът Тим Бъртън ни дава възможност за 112 минути пак да бъдем деца. По-добре да не я пропускаме:)

Евел Инара

Дъмбо филм

Изображенията са предоставени от Forum Film Bulgaria

ОЩЕ ФИЛМИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ: