Елора май даже не мигаше, докато гледахме тази разкошна анимация. Авторите сякаш са поровили в главиците на хлапетата и са извадили всички съкровени желания, за да направят филм за тях.

Да започнем с най-страхотния лунапарк, съществувал някога. После да се окаже, че бляскавият парк е плод на фантазията на едно момиченце и неговата майка. След това този блян някак да стане реалност. Плюс сърцераздирателната завръзка в историята, която просълзява и възрастни, и деца. Плюс щастлив край! Вълшебство – бих казала:)

А има и още. Различните моменти в „Парка на чудесата“ дават възможност да поговорите с детето си за:

  • опасната игра

При това мнението ви ще бъде подкрепено от случка във филма. Няма нужда нагледно да описвате на детето си как може да се нарани или да направи голяма беля. Има доказателства в анимацията:)

Парка на чудесата филм
Джун и най-добрия й приятел Бънки в сцена от
„Парка на чудесата“ от Paramount Animation и Nickelodeon Movies
  • вината

Как човек трябва да се държи, когато е направил пакост?

  • тъгата

Дано никой не се сблъсква с тъгата на главната героиня, но пък всяко дете се натъжава от нещо. Ето повод да поговорим защо човек никога не бива да губи надежда.

  • доброто, което винаги побеждава

Повтаряме го често вкъщи, когато гледаме детски филми. В семейството ни искаме да вярваме, че и в истинския живот доброто побеждава.

  • страха

Има във филма присъстват плюшени маймунки, които стават лоши в един момент. Боях се, че Елора може да се уплаши. Тя обаче не беше никак притеснена. После ми обясни, че според нея са можели да се преборят с маймунките много лесно. Трябвало просто да ги разшият. Децата и възрастните се плашат от различни неща, за пореден път се убеждавам.

Джун и майка й в сцена от анимацията „Парка на чудесата“ от Paramount Animation и Nickelodeon Movies

Прибрахме се вкъщи и дъщеря ми мигом започна да строи свой парк на чудесата в стаята си. Може би „Парка на чудесата“ ще подтикне и вашите деца да конструират? Ако се чудите за подходяща възраст – Елора тъкмо навърши шест години, но според мен и по-малките ще оценят тази вълнуваща анимация. За възрастните също съм сигурна. И аз, и таткото на Елора проронихме по някоя и друга сълза, докато стискахме ръцете й в кинозалата.

Евел Инара

Изображенията са предоставени от Forum Film Bulgaria

МОЖЕ БИ ЩЕ ХАРЕСАТЕ И: