4 листа, 8 странички

размер на лист 21/21 см

цена 100 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

ВНИМАНИЕ! Цветовете варират според наличните материали в момента, в който поръчвате.

Винаги съм обичала шиенето, още откакто бях в предучилищна и правех дрехи за куклите си. После имаше голям период, в който сама си шиех дрехите, а когато се роди Елора, започнах да правя играчки и дрешки за нея. Шиенето ме успокоява, макар да нямам почти никакво време за хобито си. Обичам да правя играчки – по час вечер, след като се прибера от работа и понякога предиобяд.

Ако се чудите – професията ми също е творческа, макар да е далеч от шиенето. Удоволствие е да видя готовия проект, сътворен от ръцете ми.

Книжката за трите прасенца беше поръчана от майката на Александър, когато момченцето наближаваше 3 годинки. Книжката е от 4 листа, 8 странички с игри. Името също е игра във всяка от моите книжки. Няма празни корици:) Игрите в книжката са свързани – така тя има много повече функции на по-достъпна цена.

Книжката е безопасна и подходяща за деца над годинка. Нагоре възрастта няма ограничение. Децата играят различно в различните възрасти. След четвъртата-петата годинка ще могат да разиграват истории с книжката. Преди това ще упражняват фината моторика, ще експериментират, ще се научат да правят разлика между едно – две – три, което съвсем не е проста работа:)

Започваме с името-пъзел по цвят. Понеже няма как безопасно да съберем пъзел от 10 отделни буквички на страницата, правим пъзел с три части, както името се пренася и три прасенца до тях. Пъзелът е и по големина на прасенцата.

Втора страничка е посветена на цифрите до три. В три джобчета с цифри се крият кукли за пръстче: 1 вълк, 2 пиленца, 3 прасенца. С тях се разиграва приказката.

Трите материала за къщичките са представени като сензорни торбички със слама, пръчици и камъчета. С тях могат да се правят опити да бъдат издухани, подобно на вълка. Детето ще определя кое е по-леко и по-тежко, по-твърдо или меко. Сензорните торбички са и сортер по вид.

Къщичката от слама. Тя се крепи само на една лепка и лесно може да бъде откачена от страничката. През вратата може да влиза прасенце и да се крие вътре.

Къщичката от дърво. Тя се крепи на две лепки и се откача малко по-трудно. Отново има врата, за да се скрие прасенцето-кукла.

Къщичката от камък е зашита здраво. Не се откача, има закопчалка на вратата. Тя вече е истинска къща – с покрив и комин.

Настроението на прасенцето. На прасенцето може да се сменят устичките, в зависимост дали е весело, тъжно или уплашено. В устата му се крие езиче.

Последната страничка е посветена на гората и сезоните. Три дървета представят геометричните форми – триъгълник, елипса, кръг. Последните две са двустранни, отлепващи се. От едната страна широколистните дървета са жълти, от другата зелени, а под формите са голи клони. Триъгълникът на иглолистното дърво не се маха.

Винаги препоръчвам на родителите да играят с децата си, да им покажат поне в началото възможностите на книжката, която са поръчали. Има деца, които не обичат да им се месят, но повечето ще приветстват компанията ви. В крайна сметка децата се учат да играят, както се учат на всичко останало.

Желая весели игри на Александър и неговото семейство! За мен беше удоволствие да направя тази книжка!

За повече информация за книжките и други играчки, моля, свържете се с мен на страницата на Мое умно бебе във Фейсбук.

Евел Инара

ОЩЕ КНИЖКИ ПО ПРИКАЗКИ:

мека книжка зайченцето бяло