Тиха книжка коте с мишки

2 листа, 4 странички

размер на лист 21/21 см

цена 40 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

ВНИМАНИЕ! Цветовете варират според наличните материали в момента, в който поръчвате.

Тази мека книжка създадох за малката Адриана, която по това време беше почти на 13 месеца. Майката на момиченцето беше харесала няколко игри, една от които беше пералня с пране – защото Адриана се увличала да изважда дрехи от пералната вкъщи.

Част от интересите на момиченцето бяха също циповете, животните и топките.

Винаги съчетавам игрите в книжките, така че отделни елементи да могат да се ползват по няколко начина. Не харесвам нефункционалните странички, така че моите книжки нямат корици.

Тиха книжка коте с мишки

Името на Адриана е пъзел с мишлета. Тези мишлета са сензорни-торбички. Пълни са с два различни пълнежа, по които се съчетават две по две. Освен това са сортер по цвят, а могат да се подреждат и по дължина на опашките. Всяко мишле е сричка от името на Адриана. Мишлетата се пъхат в тунелчета от плат – не с лекота, а малко по-трудно, за да има истинска полза от тази игра.

На втората страничка са представени цифрите от 1 до 4 със съответния брой мишлета. Тази игра е любима на повечето деца – да надничат зад капачетата.

Тиха книжка коте с мишки

На третата страничка е котето, което трябва да бъде нахранено. Да, котето яде мишките от първата страничка. Има и четири кърпи с нещата, които би изяло едно коте – насекомо, мишка, птичка, рибка. Тази игра имитира ваденето и пъхането на дрехи в пералня, но в нея е включен и цип, който Адриана харесва.

Очичките на котето се отлепват, Адриана в някой момент ще го установи. С главата на котето ще може да научи думички като уши, очи, уста, мустаци, нос, докато играе с мама или татко и с книжката.

На последната страничка е ципът към прозрачния джоб, в който попада храната за котето, след като бъде напъхана в устичката. Отварянето на ципчето вече има причина – да бъдат извадени елементи. Много деца имат нужда от добра причина, за да извършат конкретно действие.

Тиха книжка коте с мишки

Много приятно ми беше да измисля тази книжка за Адриана. Получи се наистина функционална, макар да е с две странички. Винаги препоръчвам на родителите да играят с децата си, да им покажат поне в началото възможностите на книжката, която са поръчали. Има деца, които не обичат да им се месят, но повечето ще приветстват компанията ви. В крайна сметка децата се учат да играят, както се учат на всичко останало.

За повече информация за книжките и други играчки, моля, свържете се с мен на страницата на Мое умно бебе във Фейсбук.

Евел Инара

МОЖЕ БИ ЩЕ ХАРЕСАТЕ И:

тиха книжка за трите прасенца