Тиха книжка коте с мишки

2 листа, 4 странички

размер на лист 21/21 см

цена 40 лева

възраст – от годинка до предучилищна възраст

Тази мека книжка създадох за малката Адриана, която по това време беше почти на 13 месеца. Майката на момиченцето беше харесала няколко игри, една от които беше пералня с пране – защото Адриана се увличала да изважда дрехи от пералната вкъщи.

Част от интересите на момиченцето бяха също циповете, животните и топките.

Винаги съчетавам игрите в книжките, така че отделни елементи да могат да се ползват по няколко начина. Не харесвам нефункционалните странички, така че моите книжки нямат корици.

Тиха книжка коте с мишки

Името на Адриана е пъзел с мишлета. Тези мишлета са сензорни-торбички. Пълни са с два различни пълнежа, по които се съчетават две по две. Освен това са сортер по цвят, а могат да се подреждат и по дължина на опашките. Всяко мишле е сричка от името на Адриана. Мишлетата се пъхат в тунелчета от плат – не с лекота, а малко по-трудно, за да има истинска полза от тази игра.

На втората страничка са представени цифрите от 1 до 4 със съответния брой мишлета. Тази игра е любима на повечето деца – да надничат зад капачетата.

Тиха книжка коте с мишки

На третата страничка е котето, което трябва да бъде нахранено. Да, котето яде мишките от първата страничка. Има и четири кърпи с нещата, които би изяло едно коте – насекомо, мишка, птичка, рибка. Тази игра имитира ваденето и пъхането на дрехи в пералня, но в нея е включен и цип, който Адриана харесва.

Очичките на котето се отлепват, Адриана в някой момент ще го установи. С главата на котето ще може да научи думички като уши, очи, уста, мустаци, нос, докато играе с мама или татко и с книжката.

На последната страничка е ципът към прозрачния джоб, в който попада храната за котето, след като бъде напъхана в устичката. Отварянето на ципчето вече има причина – да бъдат извадени елементи. Много деца имат нужда от добра причина, за да извършат конкретно действие.

Тиха книжка коте с мишки

Много приятно ми беше да измисля тази книжка за Адриана. Получи се наистина функционална, макар да е с две странички. Винаги препоръчвам на родителите да играят с децата си, да им покажат поне в началото възможностите на книжката, която са поръчали. Има деца, които не обичат да им се месят, но повечето ще приветстват компанията ви. В крайна сметка децата се учат да играят, както се учат на всичко останало.

За повече информация за книжките и други играчки, моля, свържете се с мен на страницата на Мое умно бебе във Фейсбук.

Евел Инара

МОЖЕ БИ ЩЕ ХАРЕСАТЕ И:

тиха книжка за трите прасенца