Disney’s “The Lion King” © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Когато бях дете, се чудех защо всички филми не са анимация, просто защото тогавашните игрални филми оставяха повечко на въображението. Днес анимацията е навсякъде, понякога дори не я забелязваме. Когато в киносалона започна най-новия „Цар Лъв“, не можех да определя анимация ли гледам, или реални кадри. Сякаш бяхме там, в саваната на Африка! Само дето животните говореха и пееха.

Гледахме филма семейно – с шестгодишната Елора и татко й. „Цар Лъв“ вече е класика, що се отнася за сюжета. Познат е, обичан от малки и големи по целия свят. Новата 3D версия надгражда успеха на предишните филми, макар всички в киносалона да бяхме наясно с историята. В залата имаше дори бебче, което си гукаше с анимационните герои. Децата седяха, захласнати в екрана, също като възрастните.

Disney’s all-new “The Lion King” ©2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Всички знаете историята на „Цар Лъв“ – за малкото лъвче, загубило своя баща, царят на животните. Освен, че възторжено обсъждахме красивата анимация, вкъщи поговорихме малко и за:

  • Силните и слабите. Какво би правил, ако си на мястото на едните и на другите.
  • Хранителната верига
  • Какви трябва да са владетелите
  • Семейните връзки
  • Завистта, хитростта
  • Безгрижието и дълга

Препоръчвам да гледате „Цар Лъв“ на кино. Не го пропускайте. Филмът не е само разкошна триизмерна анимация. Изживяването наподобява сафари или посещение в природен парк. Сякаш пътешествахме и видяхме места и животни, които не знам дали някога бихме успели да видим отблизо.

Евел Инара

Изображенията са предоставени от Forum Film Bulgaria

“The Lion King”© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Вижте също и: