големина: около 23/23 см

цена: 35 лева

Направих тези сортери за моите сладки племенници, които сега са на две и три годинки. Има такива пчелички в една от тихите книжки, които съм правила. Доказали са се като успешна играчка, която ще бъде полезна като комплект дрънкалки и за по-малки бебчета, а след първата си годинка детето постепенно ще започне да ползва все повече от възможностите й.

Сортерите по звук представляват:

  • 6 пчелички-дрънкалки с 3 различни звука
  • торбичка с цип и дупчица, имитираща кошер. Задната страна е прозрачна

Играчката е сензорна, вдъхновена от Монтесори системата за обучение. Развива слуха, логическото мислене, фината моторика.

Шестте пчелички се сортират две по две по звук. Децата на тази възраст много харесват да изваждат и пъхат разни неща. Ще пъхат пчеличките през дупката на торбичката-кошер, ще ги вадят през ципчето. Задната част е прозрачна, за да вижда детето къде попадат пчеличките.

Моята дъщеря, макар вече да е в предучилищна възраст, си изиска такива пчелички и ги включва в игрите с куклите. Бих ги препоръчала като пълноценна играчка за деца под годинка докъм четири-пет години. Цената на комплект е 25 лева, можете да ги поръчате по телефона или през Фейсбук страницата на Мое умно бебе.

Пчеличките са дълги около 6-7 сантиметра, торбичката – около 23 сантиметра. Показаните цветове плат може да се различават от наличните в момента. На торбичката може да бъде изписано име.

Евел Инара

ВИЖТЕ И: