новогодишно отброяване с изненади

Вкъщи по традиция посрещаме Нова година заедно с детето, но винаги съм толкова изтощена от коледните приготовления, че за 31 декември не ми остават сили и идеи. Тази година между гостуванията и опаковането на подаръци, успях да измисля разни веселби специално за новогодишната нощ.

За да минават по-леко и вълнуващо последните часове от старата година, реших да направя тези торбички за НОВОГОДИШНО ОТБРОЯВАНЕ. Има за всеки час по една, като ние ще започнем в 19 часа, но всеки решава колко торбички да сложи.

новогодишно отброяване с изненади

ПЪЛНЕЖИТЕ:

В торбичките можете да напъхате разни свързани с празника изненадки. Аз сложих бонбони, шоколадчета, вафлички, бенгалски огън, свирки и три новогодишни игри. Моите изненадки са за трима души, затова съм сложила по три еднакви неща във всяка торбичка. Така няма да има сърдити и недоволни. Съобразете големината на торбичките с броя на празнуващите и съдържанието.

Трите игри са „Намери думите“, „Новогодишно бинго“ и „Намери картинките“. На първите две си личи, че не съм художник, но ги слагам тук, ако решите да си ги разпечатате.

новогодишно отброяване с изненади

В „Намери думите“ търсите изписаните най-долу на листа думи, които са скрити сред черните букви. Темата, разбира се, е Нова година. Файловете за изтегляне са архивирани (зипнати), затова преди да ги разпечатате, трябва да ги разархивирате.

В „Новогодишно бинго“ има четири билетчета и доста квадратчета със символите. Тоест, може да има до четирима играчи. Сложете символите в чашка и ги теглете един по един, като ги показвате на играчите. Който пръв зачеркне всичките символи на билетчето си, е победител. В тази торбичка пуснете и наградка за победителя – например бонбонче.

Ето линк към чуждоезична статия, откъдето безплатно може да свалите лист за играта „Намери картинката“. Тя е подходяща за най-мъничките, но и учениците в началните класове няма да ѝ се мръщят. Та кой не обича да му е лесно?

новогодишно отброяване с изненади

За торбички можете да ползвате всякакви опаковки или да си ги направите сами. Отгоре залепете кръгчета, в които нарисувайте часовници. На моите торбички има аналогов и цифров часовник. Дъщеря ми е на шест и тъкмо се учи да ги разпознава. Според мен и по-малките ще се справят, използвайки сравнение между нарисуваните часовници и истинските у дома.

Така тези новогодишни торбички за отброяване, освен за веселба, ще бъдат и полезно упражнение.

Аз вече подредих торбичките в хронологичен ред и съм готова за приятни изненади:) Нарочно съм избрала тези по-мързеливи игри, свързани със седене, защото няма да съм много свежа на 31 декември. Надявам се идеята да ви е полезна.

Весело изпращане на старата година и нека новата бъде благосклонна към всички нас!

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

коледни проекти хартия