Филмът, посветен на сладурестото, синьо таралежче от видеоигрите, няма да си играе с чувствата ви като повечето семейни анимации. Докато гледате, няма да има сълзи и чак толкова грандиозни моменти, но пък ще има доста смях. „Соник: Филмът“ ще ви отпусне и ще ви развесели. Пълен е със забавни ситуации и реплики, които са разбираеми както за децата в предучилищна възраст, така и за възрастните. Детето няма да ви пита „Защо се смееш?“, то също ще се киска до вас.

Филмът е игрален, семеен, подходящ за деца и пораснали възрастни, които нямат против да гледат филми с децата си. Децата под четири-пет години може би няма да го оценят, именно защото е игрален.

Сюжетът е лек, по детски опростен и по детски логичен. Соник, синьото таралежче от далечен свят, е преследвано заради своята супер-сила. То е изгнаник на Земята, където живее уединено и тайно. Ето как филмът засяга темата за самотата. Децата рядко оценяват грижите на семейството си, но в този филм ще видят някой дребничък като тях да ходи с две различни обувки, при това скъсани обувки. „Соник: Филмът“ дава възможност да обсъдите:

  • самотата
  • помощта и съпричастността
  • кое е смешно
  • различните светове
  • кое е законно и кое не

За мен най-силната страна на филма са именно смешките, с които е пълен. Излязохме от киното и продължихме да се смеем, спомняйки си ги. Странно беше да видим един не смешен Джим Кери, който не прави физиономии, но за всичко си има първи път.

Макар никога да не бяхме играли игра със синьото таралежче, Соник вече е любим герой у дома.

Евел Инара

Изображенията са предоставени от Forum Film Bulgaria

ВИЖТЕ СЪЩО: