Преди време бях видяла цветни кутии за яйца, нещо като опаковки за Великденски подаръци. Вътре се слагат нашарени яйца, декоративни свещи, бонбонки. Хрумна ми, че е добър проект за децата – не е сложен, за оцветяване е, става за декорация и за пренасяне на яйцата. Тази година посъбрах малки картонени кутии, такива за шест яйца. Според мен по-малките кутии са по-подходящи.

кутии за Великден

Елора не ме остави да боядисвам. Грабна единствената ни широка четка и оцвети кутиите сама. После не спря да ме пита какво ще сложим в тях.

Кутиите по-добре да нямат отпечатан текст по себе си. Някои марки яйца ползват по-шарени кутии като жълто-зелената на снимката. За тях е достатъчно да им нарисувате ярки точици. Други са светлосиви и се оцветяват лесно. Единственото условие е да ползвате бои с добра покривност. Миналата година опитах с обикновени водни бои и не ми се получи. Цветът беше блед, а кутията се обезформи от водата. Опитах и с акрилна боя, тя пък попиваше много и отново резултатът не беше добър. Тази година ползвахме перлени водни бои, които са с чудесна покривност. Общо-взето, съветът ми е да ползвате малко вода или да рисувате линии, а не да боядисвате изцяло.

кутии за Великден

Друга възможност е да налепите точици или квадратчета тиксо, вместо да боядисвате кутиите. Вътре сложете шарени яйца и други малки подаръчета за близките си. Овържете с конец кутията и сте готови. Ние посадихме семена на цветя в черупки от яйца и макар тъкмо да са покълнали, ще сложим и от тях в кутиите. Така, макар да не можем да сме с близките си този Великден, ще им занесем малка изненада до вратата.

кутии за Великден

Самата подготовка на тези шарени кутии, ни създаде празнично настроение. Може би ще се харесат и на вас:)

Светли празници!

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

игри с боя за яйца