етикети с морски пясък

Обичам българските плажове. На някои от тях ходя от дете и радостта, когато стъпя там, трудно се описва с думи. Взимала съм морски пясък за игри с дъщеря ми, но тази година направихме нещо повече. Събрахме по малко пясък от плажовете, които посетихме, за да започнем своя колекция.

Това е чудесно географско и сензорно помагало за всички деца, нещо като колекцията с камъни. На някои плажове пясъкът е черен, другаде златист. Има места с пясък, ситен като грис, а другаде е по-едър. Според мен е мило подаръче от морето, но е и нелош армаган за приятели в чужбина. Хем колекция със спомени, хем колекция с късче море.

етикети с морски пясък

За дъщеря ми направих вариант с пясък в малки бутилчици, както и етикети. За подарък за приятелски дечица – кутия с етикети от плажовете, плюс няколко празни етикета. Бутилчиците са от подходящи опаковки от козметика, има и купувани стъклени епруветки. Ако имате и бутилчиците, и етикетите, може да направите игра за наблюдателност, като се събират етикет и бутилчица с еднакъв пясък. Капачките не са залепени, за да може да се пипа пясъка. Ето защо препоръчвам да контролирате играта, ако не искате да намерите някой весел ден пясъка по пода у дома. Е, когато играете с пясък, винаги има и по пода, но това е приемливо.

КАК ДА НАПРАВИТЕ ЕТИКЕТИТЕ

етикети с морски пясък

Необходими са:

морски пясък, картон, лепило С200, четка, връвчица, маркер, кутийка

Препоръчвам първо да изберете кутийката, в която ще ги съхранявате, а не като мен да се утрепете да търсете кутийки с нужната големина, защото сте бързали. Нашите са малко над 7 на 11 сантиметра, обаче препоръчвам по-мънички. Хубаво е кутийката да е с прозрачен капак, според мен. След това, когато знаете големината ѝ, изрежете от картон етикети с нужната големина.

Ние с Елора правихме нашите облепени с пясък и от двете страни, но за дете е по-лесно да са облепени само от едната. Тогава то ще сложи картона на плота, ще намаже с лепило, после ще посипе с пясък лепилото над купичката. Ако лепилото е от двете страни, картонът омеква и натежава, и е нужна повече сръчност както за мазането, така и за посипването. Ще трябва повече да помагате.

етикети с морски пясък

Подложете нещо на плота, защото пясък ще има навсякъде, както и лепило. Не е лошо предварително да надпишете откъде е пясъка върху етикетите. Аз си носех пясък в каквото намерех – малки торбички, бутилки от вода. Нужна е само шепичка, защото ще съберете доста тежък багаж, ако вземете по повече и от няколко плажа.

етикети с морски пясък

Закачете етикетите, докато изсъхне лепилото. Аз ползвах дълга пръчка, на която ги нанизах като суджуци:)

етикети с морски пясък

Тази приятна колекция с морски пясък ще увеличавате с годините, а през зимата ще ви сгрява със спомени. Приятно плажуване от мен:

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

фигури от пясъчно тесто