работни листове по четене и броене

Ако детето ви тъкмо се учи да чете, сигурно ще му е забавно да го прави с кратки приказки. Открих тези пет работни листове с кратки думи за четене и картинка за свързване с числа, които преди време съм правила за дъщеря ми. Тя много харесваше такива игри и аз често ги рисувах на момента, но за тези пет упражнения съм си поиграла на компютъра, явно.

работни листове по четене и броене

Ето как да използвате работните листове:

Принтирайте ги. Листовете са подходящи за деца в предучилищна група и първи клас. Те съдържат кратка приказка, която съм си съчинила набързо. В приказките има уголемени думи с по три букви, а единият лист е с четирибуквени думи. Вие четете по-дребния шрифт, а детето само по-едрия. Когато децата се учат да четат, те първо осъзнават как се свързват два звука в сричка, после три, четири и т.н.

работни листове по четене и броене

До приказките има картинка, която се завършва като се съединят номерираните точки. Тази игра е по-подходяща за деца в предучилищна възраст, защото там учат броене. Но пък първокласниците имат право и на по-лесни задачи, които да им дадат увереност.

Ето тук и две видеа пак с приказки, в които се четат отделни думи от детето. Моята дъщеря е обучавана по метод за ранно четене, но приказките са подходящи за всеки метод:

Ако тази игра за четене допадне на вашето дете, бихте могли да си измисляте кратички приказки и сами. Изтеглете петте листа с упражнения по четене тук:

работни листове по четене и броене

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО: