отпечатване с чукче

Бяхме на вилата и дъщеря ми беше извършила всички бели и геройства, които могат да се извършат в къща с двор без телевизия. В опит да я задържа малко на сянка при мен, се сетих за отпечатването на растения върху лист с чукче.

отпечатване с чукче

Всички деца обичат да думкат с чук. Тук думкането е насочено и по-фино, също има търсене на подходящи растения. Може да има дори надпревара кой ще намери най-подходящо листо или цвете за отпечатване. Някои не се отпечатват добре, а опаката страна на листата по правило оставя по-хубава диря.

отпечатване с чукче

НЕОБХОДИМИ СА:

На вилата всички имат чук (дървен и гумен също стават), растения и дървена дъска. Листове взехме от стари сметки, донесени за горене.

отпечатване с чукче

КАК СЕ ОТПЕЧАТВА:

Сгънете листа на две или ползвайте два листа, между които да сложите цвете или листо. Подложете си дъска. Напипайте с пръст къде точно е растението. Леко начукайте тази част с чукчето.

отпечатване с чукче

Внимавайте да не ударите някой пръст. Може да има сериозни контузии, ако не се внимава! При по-малки деца контролирайте процеса.

Отпечатките могат да бъдат използвани за апликации по-късно – по една или по много. Например за картички. Просто изрежете хартията около отпечатъка и го залепете където желаете.

отпечатване с чукче

Сензорна и творческа, тази игра е чудесна не само за вилата. Аз също си поиграх с Елора на отпечатване. Прогонва стреса:)

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

игри с треви