Пес Патрул Филмът

Ако детето ви е фен на анимационната поредица „Пес патрул“, със сигурност е чакало „Пес патрул: Филмът“ с огромно нетърпение. Моята осемгодишна дъщеря го посрещна с истински трепет, само защото това е любимата анимация на приятелката ѝ от почти бебешка възраст – Мая. Представям си колко силно е преживяването най-заклетите мънички фенове.

Знаете, че напоследък пълнометражните детски анимации са направени така, че да се харесват поравно и на възрастните. Е, „Пес патрул: Филмът“ е най-вече за децата. Той не е загубил фантазьорното, детско усещане на серийните филмчета, в които всичко е възможно и всичко завършва добре. Злото е очевидно и неумело, побеждава се като на игра, нужно е само желание.

Пълнометражният филм се различава съвсем леко от анимациите: той е още по-свръхсъвременен, простете за претрупването, и дори повече високотехнологичен. Според дъщеря ми, има разлика в изображенията на самите рисувани герои, което тя отчете като плюс. И има нов герой, който ще се присъедини към патрула!

Пес Патрул Филмът

Във филма няма истински страшни моменти. По тази причина „Пес патрул: Филмът“ е подходящ за всяко дете, без значение на колко годинки е, стига да може да издържи на едно място час и половина. Ние, двамата възрастни, които придружавахме осемгодишната, също гледахме с интерес, макар сюжетът да е подчертано детски. Детски екшън – ето това е „Пес патрул: Филмът“. Всичко е възможно, всичко е свръх впечатляващо и няма никакви сериозни пречки. Децата обожават такива сюжети. Бих казала, че за мен изводът от него е „С техника всичко е възможно“.

„Пес патрул: Филмът“ е озвучен на български, но Елора беше щастлива и от субтитрите по време на песента, защото най-сетне разбрала всички думи в нея. Досега чувала вместо „Да, ето го! “ – „Дай бонбон“:)

Все-пак, и тази анимация не е само забавление. Децата ще научат от нея:

  • че човек понякога трябва да превъзмогне страховете си
  • какво означава „да говориш образно“
Пес Патрул Филмът

Даже дава повод да поиграем на „Какво имам предвид, когато казвам…“, за да затвърдим понятието. „Отвори ми очите“, „Да започнем начисто“, „Ще ти пазя гърба“, „Играеш мръсно“ – ето малко примери за обсъждане и закачки с вашето дете.

Желая ви приятно гледане!

Евел Инара

Изображенията са предоставени от Forum Film Bulgaria

ВИЖТЕ СЪЩО:

ТРОЛЧЕТАТА 2: ТУРНЕТО