сортер по цвят щипки

Не знам как е при вас, но ако тръгнем на разходка само тримата с баща ѝ, моята дъщеря започва да се оплаква от умора, да пита за катерушки и половината време минава в разправии. Ако с нея е само един възрастен, тогава тя си приказва с него и не изпитва признаци на умора или друг дискомфорт. Това е най-ползотворната разходка за учене – един възрастен и едно дете – ала не и за отмора. Почти толкова добре минават излетите с друго семейство с дете, близко по възраст с дъщеря ми. Тогава, макар и да спорят от време на време, децата се увличат едно-друго и разглеждат, разсъждават, състезават се.

Тези сортери са от една такава приятна, есенна разходка. Искаше ми се да подготвя някакво занимание за Елора и Тити – момченцето на наши приятели. Обаче трябваше да се случи много бързо, покрай печенето на сандвичи и беленето на ябълки за излета.

сортер по цвят щипки

Направих сортери по цвят от щипки, защото имах много дървени щипки, а гората беше шарена и прекрасна за събиране на листенца. Щипките лесно се навървят на връвчица и така са удобни за носене – например като огърлица на врата. Плюс това щипките устояват на вятър и осигуряват прегледност. Аз залепих различни цветове филц на всяка щипка, но може просто да драснете с цветен молив или фулмастер по щипките. Ще стане даже по-бързо.

сортер по цвят щипки

Залепих филца с пистолет за горещ силикон. Показаните щипки са големи, като за простиране.

Важно: ако децата, за които правите сортера, са под 4 годишни, ползвайте по-малки щипки, които трябва да се отварят по-лесно. Малките деца трудно натискат щипките и трудно защипват с тях. Просто нямат нужната сила в пръстчетата. Ето защо занимания с щипки невинаги са удачни за малки деца.

Ако детето е малко и бързо губи търпение, сложете 3 или 4 щипки и постепенно добавяйте още към наниза. Все-пак, не искаме никого да отвратим от полезните занимания.

В началото на разходката дадох на всяко дете по един сортер. Сега се чудя дали не беше по-удачно да им дам един общ сортер и дали не трябваше ние, възрастните да се състезаваме с тях кой ще намери по-точни съвпадения на цветовете. Децата се съревноваваха доста. Спориха кой е намерил по-хубаво листо. Но поне не са мрънкали колко още ще се разхождаме.

сортер по цвят щипки

Подобни сортери са полезно упражнение по наблюдателност. Особено за децата, които не се вглеждат много-много, нали? Нашият сортер от щипки си стои до вратата, готов за нови разходки.

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

сортер по звук